Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Başkalarının kocası

Başkalarının kocası
 

Evliyseniz belki başınıza gelmiştir. Kocanızın "sadece arkadaş" bazı kız arkadaşları vardır. Arkadaşlar ya, olur olmadık zamanda arar bunlar. Aramaktan tırsarlarsa mesaj çekerler. Mesajın konusu aslında gündelik, arkadaşlar arasında konuşulması olağan bir konudur ama öyle bir şekilde ifade edilir ki bazen nereye istersen çek. Örneğin, benim bizzat yaşadığım bir olay eşimin, düğünümüze katılmış ve en iyi şekilde ağırlanmış bir kız arkadaşının düğünümüzden 2 gün sonra bulunduğu şehirde kar yağdığını ve eşimle kar topu oynamak istediğini ifade ettiği mesajdı. İçerik olarak baktığımızda "olabilir, arkadaşına haber vermek istemiştir, ne var ki bunda" yolunda bir yorum yapabiliriz. Ve fekat memleketin diğer ucunda kar yağdığından 2 günlük evli adama ne? Ya da bunu yazan arkadaş bir balayına bu şekilde bayat maydanoz olmaktan hiç mi utanç duymuyor? Ya da durumu bu kadar mı ümitsiz?

Üzülerek belirtmek istiyorum ki bu enteresan model arkadaşlar hep bekar. Sanırım bekarlığın başa vurması durumu bu olsa gerek. Ya da çaresizlik mi desek? Ya da belki toplum kurallarının, aile yaşamının farkında değiller. Yorumları ve analizleri çokça genişletebiliriz. Ama maalesef bu olaylara ilişkin inkar edilemez gerçeklik, aramaların ve mesajların altında adamın eşini kıskandırmaktan zevk alma, bak sen eşisin ama ben de ölümüne kankasıyım, her an herşey olabilir mesajını açık olarak iletme var. Şimdi geliyoruz en acılı bölüme: erkeklerin kadınlara özgü bu taciz, rahatsızlık verme, kıskandırma duygularından haberleri bile yok. Hatta açıklamaya çalışırsanız kıskançlıkla ve kötü niyetli olmakla siz suçlanırsınız. Onlar sadece geçmişte beraberce onyüzbin baloncuk yuttukları mini mini iyi niyetli arkadaşlarıdır. Sanırlar ki başlık arkadaşlık diye bu hanımlar tüm hormonlardan ve kadınsı duygulardan arınmışlardır. Ama gelin görün ki serde abazanlık vardır. Sevgili erkekler buradan açıklıyorum: Sizin arkadaşınız bir melek değildi yavrularım.

Ve son olarak bekar (ya da evli) başkalarının kocalarını çok gerekli olmadıkça aramayan, onlara "oley be kanka çok kafayız" mesajları çekmeyen, gerçekten aramak sormak gerekliyse gereğini en düz şekilde anlatıp olayı toparlayan, imaya girmeyen, cilveden kaçınan, dertliyim hancı dermanım sensin mesajları vermeyen, içip içip (ya da içmeden dellenip) beni gökte aradın halbuki yerdeydim ıskaladın diye saçmalamayan, evli erkeklere yan (ya da dik) gözle bakmayan ve hedefi bekar (ya da free) erkekler ile sınırlayan kadınlarımıza kocaman bir alkıııış (ve evet bana da bir alkııış)

 
Toplam blog
: 24
: 1019
Kayıt tarihi
: 15.02.07
 
 

Ben Gözde. Yaş: 30. Meslek: Avukat. Medeni hal: Evli. Ruh hali ve saçları: Dalgalı...