Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Başkan Özcan, "Engelli olmak kimsenin kendi tercihi değildir."

Başkan Özcan, "Engelli olmak kimsenin kendi tercihi değildir."
 

Başkan Özcan,herşey engelsiz dünya için dedi.


Mersin Valiliği ile Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 1 hafta boyunca değişik etkinliklerle devam edecek olan 3. Engelliler Şöleni, Valilik önünde gerçekleşen kortej yürüyüşüyle başladı.

Yürüyüşün son bulduğu Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Mersin Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen ile çok sayıda engelli ve ailesi katıldı.

Başkan Macit Özcan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşuna geçildi ve İstiklal Marşı okundu.

Yapılan konuşmalarda Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde bugüne kadar yüzlerce tekerlekli sandalye dağıtıldığını belirterek, “Bugün Mersin’de tekerlekli sandalyesi olmayan bedensel engelli kalmamıştır. Bundan sonraki süreçte akülü tekerlekli sandalye dağıtmak için çalışma başlatıyoruz” dedi. Engellilerin topluma entegre olması anlamında, Mersin’in diğer şehirlere oranla daha ilerilerde olduğunu da sözlerine ekleyen Nuri Özdemir, “Tüm amacımız, bir dünya kenti olan Mersin’de, engelli vatandaşlarımızın insanca yaşayabileceği bir ortam hazırlamaktır” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise yaptığı konuşmada, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak belli dönemlerde engelli vatandaşlarımıza bugüne kadar 500’ün üzerinde tekerlekli sandalye ile binlerce baston ve hasta bezi dağıtımında bulunduk. Engelli vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarından daha rahat yararlanabilmeleri için yeni aldığımız otobüslerde asansörlü basamak sistemi mevcut. Ayrıca kent merkezinde birçok kaldırıma rampa sistemi kurma çalışmalarımız devam ediyor. Engelli vatandaşlarımızın sportif aktivitelere de katılabilmeleri için engelli basketbol takımını kurduk ve bu takımımız mücadelesine devam ediyor. Çok küçük şeyler gibi görünen bu destekler, engelli vatandaşlarımız için büyük önem taşımaktadır. Çünkü engelli olmak kimsenin kendi tercihi değildir” dedi.

İstihdam konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yüzde 3 oranında engelli vatandaşa iş imkanı sağladıklarını kaydeden Başkan Macit Özcan, “İmkanlarımız daha geniş olsa, bütün engelli vatandaşlarımıza istihdam sağlamak isteriz” dedi.
Başkan Macit Özcan konuşmasının sonunda, “Tüm bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımızın daha rahat yarınlara kavuşacağı günlerin yakın olması temennisi ile saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..