Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '09

 
Kategori
Güncel
 

Başkan Özcan, “KKTC’den kardeş kent istiyoruz”dedi.

Başkan Özcan, “KKTC’den kardeş kent istiyoruz”dedi.
 

KKTC Muavin Konsolosu Hakan Aksoy ve Kıbrıs Türk Mücahitleri Derneği Başkanı Güner Rıfkı, Mersin Büy


KKTC Muavin Konsolosu Hakan Aksoy ve Kıbrıs Türk Mücahitleri Derneği Başkanı Güner Rıfkı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı makamında ziyaret etti.

20 Temmuz 1974 yılında Kıbrıslı mücahitler ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği Barış Harekatı’nın 35. yıldönümü sebebiyle bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden KKTC Muavin Konsolosu Hakan Aksoy, “1974 yılında gerçekleşen Barış Harekatı’na katılan Türk askerleri, Kıbrıs’a Mersin üzerinden gelmiştir. Bu yüzden Mersin kenti, Kıbrıslı Türkler için çok ayrı bir öneme ve değere sahiptir. Günümüzde de KKTC’nin ticaretinin yüzde 95’i Mersin Limanı üzerinden yapılmaktadır. KKTC için Mersin’in önemi geçen her zamanda daha da artmıştır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 1974 yılında gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı sırasında kendisinin lise öğrencisi olduğunu belirterek, “Kıbrıs Barış Harekatı’nın 35. yıldönümü kutlama hazırlıklarını yürüten yetkililere, Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü yardımı ve desteği vermeye hazırız. Biz Kıbrıs’ı yavru vatan olarak görüyor ve Türkiye’den ayrı düşünmüyoruz. Ticari anlamda da özellikle limanın varlığı sebebiyle KKTC ile Mersin arasındaki ilişkiler çok üst düzeye ulaşmış durumdadır” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda İçişleri Bakanlığı tarafından Antalya’da gerçekleşen seminerde, Kıbrıslı belediye başkanları ile tanışma fırsatı bulduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Macit Özcan, “KKTC’den bir kent ile kardeş şehir ilişkisi kurmak istiyoruz. Gerçi nüfus olarak Mersin’in nüfusuna denk bir Kıbrıs kenti yok ancak biz yine de bu talebimizde ısrarlıyız” dedi.

Konuşmasının sonunda Kıbrıs Barış Harekatı’nın 35. yıldönümünü bir kez daha kutlayan Başkan Macit Özcan’a, Kıbrıs Türk Mücahitleri Derneği Başkanı Güner Rıfkı tarafından derneğin bir flaması ile kitap takdim edildi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..