Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '09

 
Kategori
Güncel
 

Başkan Tollu, Jandarma bizim gözbebeğimiz...

Başkan Tollu, Jandarma bizim gözbebeğimiz...
 

Erdemli Belediye Başkanı Tollu...


Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 170. yılı münasebeti ile bir kutlama mesajı yayımlayan Mersin'in Erdemli İlçe Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, açıklamasında Jandarma Teşkilatının önemine değindi. Türk ordusunun bu ülkenin can simidi olduğunu vurgulayan Tollu, vatandaş olarak güvenlik görevlilerine yardımcı olunmasının önemli olduğunu ifade etti.

İç güvenlik hizmetlerini yürütmekle yükümlü olan Jandarma Teşkilatının, vatandaşların huzur ve güvenliği için görev yaptığını belirten Mükerrem Tollu, Jandarma görevlilerin bu ülke için canlarını hiçe sayarak çalıştıklarının altını çizdi. Ulu önder Atatürk’ün de çok büyük önem verdiği Jandarma teşkilatının her vatandaşın el üstünde tutması gerektiğini söyledi. Türk ordusunun genel olarak bu vatanın yılmaz bekçileri olduğunu ifade eden Tollu, açıklamasında şunlara yer verdi:

“Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “yurt, ulus ve Cumhuriyete aşk ve sadakatle bağlı, tevazu, fedakarlık ve feragat örneği bir kanun ordusu” tanımlamasıyla değer verdiği Jandarmamız, 170 yıldan bu yana görevini layığı ile yerine getirmiş ve bundan sonrada getirecek olan bir teşkilattır. Jandarma teşkilatımız, çağın gereklerine ayak uydurabilmeyi becermiş, teknik donanımını tamamlayabilmiş, nitelikli personeli ile bizlerin gözbebeği halindedir. Kendilerinin üstün gayreti ile sonsuza dek bu ülkenin iç huzuru ve güvenliği için çalışacaklarına olan inancımız tamdır. Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğü için gece gündüz durmadan, büyük bir özveri ile çalışan Jandarma teşkilatımız, Türk Milletinin büyük teveccühü kazanmış, takdir ve övünçle bağrına bastığı bir kuruluştur. Türk milleti tarihin her döneminde, askerini her zaman için önemsemiş, el üstünde tutmuştur. Bu gün Türk Ordusunun beslendiği güç budur. Bizler biliyoruz ki; ordumuz ülkemizi iç ve dış tehditlere karşı bizim en büyük koruyucumuzdur. Bu nedenledir ki; Türk Ordusunun önemini yadsıyamayız. Ordumuzun önemini, çocuklarımıza doğru aktarabilmeli, onlarında bu önemi algılayabilmelerini sağlamalıyız. İşte bu bağlamda Jandarma teşkilatının da önemli olduğu vurgusunu başta çocuklarımız olmak üzere, her kesime iyi anlatabilmeliyiz. Ülkemizin zor günler geçirdiği bir dönemde, Jandarma teşkilatımıza ve dolayısı ile de ordumuza, milletçe sahip çıktığımızı net olarak iyi ifade edebilmeliyiz. Bunun da sürekliliğini sağlamak zorundayız. Zira jandarma bizim gözbebeğimizdir. Bu güzel duygu ve düşünceler çerçevesinde, bizlerin koruyucusu olan, bizlerin yarınlara güvenle bakmamızda büyük pay sahibi olan Jandarma teşkilatımızın 170. kuruluş yıl dönümünü en kalbi duygularla kutluyor; atalarımızdan bizlere miras kalan bu kurumumuzun ilelebet yaşayabilmesi temennilerimle, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.”

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..