Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '12

 
Kategori
Siyaset
 

Başkanım pardon Başbakanım, Kılıçdaroğlu polemik değil demokrasinin gereğini yapıyor

Başkanım pardon Başbakanım, Kılıçdaroğlu polemik değil demokrasinin gereğini yapıyor
 

Süt meselesi gündemden düşmüyor, düşmemeli de. Başbakan, binin üzerinde çocuğun okullarda dağıtılan sütten dolayı zehirlenme tehlikesi geçirdiğini kabüllenmeden muhalefet lideri Kılıçdaroğlu susmamalıdır.

Kılıçdaroğlu, dağıtılan sütten memnunluk duyduğu, ancak bazı bölgelerde dağıtılan sütlerin bozuk olduğu ve bu nedenle sağlık sorunu yaşandığının tespiti üzerine demokrasi gereği hükümeti eleştirerek söz konusu süt dağıtımının daha sağlıklı yapılması için görevini yaptığını düşünüyorum.

Başbakan dün süt meselesini, taş atan çocukların siyaset polemiğine benzetmesini yadırgadım. Kılıçdaroğlu'nun süt üzerinden polemik yapmakla suçlamasını ise hiç mi hiç uygun bulmadım.

Sayın Başbakan, bir kere de kabüllen. Kabüllen de vatandaş daha çok desteklesin seni. Bu bir sağlık meselesidir, kanalİstanbul meselesi değil.

Yok efendim, bazı çocuklar süte karşı duyarlıymış mışlar, yok efendim bazı çocuklar ilk defa süt içtikleri için süte adapte olamamış mışlarmış..

Bu açıklamalara çocukların bile güldüğünü görür ve duyar gibiyim..

Dağıtılan sütlerin bir kısmı bozuk çıktı. Lamı cimı var mı bunun?

İzmir Belediyesi'nin daha ucuza dağıtımını yaptığı sütün maliyet konusu, siyasi polemik konusu olabilir ancak bozuk süt olayı farklı bir konudur.

Ne olur Başbakan, senden kimse "Yoğurdum karadır" söylemeni beklemiyor, ancak bozuk sütleri kabüllen, vatandaş alkış tutsun..

Gündemin bir diğer yoğun konusu, Başkanlık ve yarı Başkanlık sistemi konusudur. Yeni anayasa ile birlikte gündemin daha da yoğunlaşacağı görülüyor.

Başkanlık sistemi gerçekleşmeden Başbakan zaten Başkan gibi tek adam rolünde.

Başkanım, pardon Başbakanım o sütlerin bir kısmı bozuk çıktı ve binin üzerinde çocuk zehirlenme tehlikesiyle hastanelere kaldırıldı ve çocuklara serum takıldı.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..