​ Basketbol hatalar oyunu değildir / Basketbol / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '13

 
Kategori
Basketbol
 

Basketbol hatalar oyunu değildir

Bir oyuncu her zaman hata yapabilir. Her oyuncu heran hata yapabilir. Ancak 3-4 oyuncu iki saniyede fahiş hatalar yapmaz. Çünkü takım düzenleri vardır. Koç bu düzenler içinde yapılacakları anlatır. Özellikle periyodun son iki saniyesi takımların iyi çalışmaları gereken anlardır. Bu anlar için koçlar özel çalışmalar yaparlar ve oyuncularını uyarırlar.

Atina'da Beşiktaş topu son 2 saniyede oyuna sokarken kısa sürede sayı bulmayı istiyordu. Murat Can bir oyuncunun yapmayacağı yanlışı yapıp topu rakibe verdikten sonra daha ağar hata Jerrels den geldi, o rakibe faul yaptı. Hayıflanırken bunların hepsini unutturacak daha büyük hata geldi. Rakip üçlük atarken kimse savunma yapmadı.

Bunun tek suçlusu Erman Kunterdir. Üstelik Erman basit hata ile yapılan top kayıplarının artmasını durdurmak yerine artmasını istiyor galiba. Ya da o yönde çalışıyor herhalde. Çünkü bu hatalar azalmak yerine artıyor.

Bir başka yanlış da kondisyon. Takım koşamıyor. Bu kimin işi? Koşamadığı için takım savunmada ve hucumda yanlış pozisyonlar alıyor. Feda döneminde gösterilebilecek hoşgörüler bitmiştir. Artık acemilikleri bırakıp adam gibi oynamak zamanıdır. Bu tarz hatalar kayıpları arttıracak ve seyirciyi kaçıracaktır. Bunu görmesi gereken ilk kişi de Erman Kunterdir.

 

 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..