Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '10

 
Kategori
İzmir
 

Basmane'de yürüyorsunuz...

Basmane'de yürüyorsunuz...
 

İzmir'in en kalabalık semtlerinden biri olan Basmane'de yürüyorsunuz. Örneğin Konak Belediyesi'nde bir işiniz var. O işe odaklanmış, hızlı adımlarla ve dalgın bir halde yürüyorsunuz. Birden, 50 yaşlarında biri kollarını açarak size gelip, ''Hocam, görmeyeli ne kadar kilo almışsın, '' deyip sarılıyor.

Eski bir dostunu görmüş gibi sımsıkı sarmalayıp yokluyor.

Siz adamı tanımaya çalışırken, dolandırıcı el çabukluğuyla ceplerinizi boşaltıveriyor. Ardından, ''Kusura bakma hocam, birine benzettim, '' diyerek kalabalığın arasına karışıp gözden kayboluyor.

Bu olay dün İzmir'in Basmane semtinde olmuş. Dolandırıcı eyleminden kısa süre sonra yakalanmış. Bu ilginç olayla herkes karşılaşabileceği için köşeme aldım.

Uyanıklar genellikle dalgın insanları gözüne kestiriyorlar. Buldukları yöntem ise zeka ürünü: ''Hocam, görmeyeli ne kadar kilo almışsın.''

Bir insana sarılmak için bundan güzel bir bahane olabilir mi? Sanki kırk yıllık dostunu uzun bir aradan sonra ilk kez görmüş gibi sarılıp kucaklıyor.

Ardından ceplerini boşaltıp vınnn!...

Aman siz siz olun, kollarını açmış size doğru gülümseyerek gelen birini gördüğünüzde derhal önleminizi alın. Yaklaştırmayın yanınıza. Önce uzaktan bir süzüp tanıdığınıza kanaat getirdikten sonra hararetle sarılın. Amma yine de ceplere dikkat!

Çünkü bu zamanda dost düşman belli olmuyor.

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..