Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Bate hazırlık yapar, Fener tur atlar.

Bate hazırlık yapar, Fener tur atlar.
 

Avrupa kupalarında, özellikle kuzey futbolu temsilcilerine karşı çıkılacak mücadelelerde birden çok rakip bekler takımlarımızı. İklim ve zemin şartları, sert, inatçı, fizik gücüne dayalı oyun karakteri, vs…

Söz konusu faktörlerin zorlayıcılığı Fenerbahçe'ye dezavantaj oluşturacaktır. Ayrıca, BATE’nin Şampiyonlar Ligi'ndeki göz kamaştırıcı başlangıcı da sarı lacivertlilerde tedirginlik yaratabilir. Ancak, tura dair göz ardı edilmemesi gereken çok daha önemli ip uçları var.

Takım, ligde Naftan maçıyla yükselmeye başlayan formun zirve yaptığı dönemde, Lille ve Bayern Munchen karşılaşmalarını da kapsayan on bir maçlık periyot içerisinde dokuz galibiyet, iki beraberlik almıştı.

Bu süreç aynı zamanda Belarus liginin ikinci yarısının ortalarına denk gelir ki, bu genel formun yüksekte seyretmesi öngörülen bir dönemdir.

Sonraki haftalarda takımın kadro kalitesi, ligin son haftalarının getirdiği stresi ve yükü taşımaya yettiyse de, Şampiyonlar Ligi'nin ağırlığını kaldıramadı. Ekip, son dört maçın tamamını kaybederek devler ligine havlu attı.

Belarus’ta ligler kasım ayının sonlarına doğru biter. Dolayısıyla, takım iki buçuk aydır müsabaka psikolojisi ve ritminden uzak. Dahası, sezonun başlamasına bir buçuk ay gibi uzunca bir zaman var.

Ayrıca, 2009'dan beri her sezon takımın hücum bölgesindeki beyni ve gol silahı olan Renan Bressan artık yok. Bu onlar için oyun kurgusu açısından Alex’in Fenerbahçe’de olmamasıyla neredeyse eş değer. Üstelik O'nsuz ilk maçları... 

Takımdan ayrılan deneyimli golcü Roman Vasilyuk ve stoper Marko Simiç’in yoklukları da ciddi anlamda hissedilecektir.  

Gidenlerin yerine getirilenler, geldikleri takımlarda genelde sınırlı ölçüde süre alan oyuncular. Uzun vadede Borisov ekibine güç katacaklardır, ancak şu an için bunu beklemek hayalperestlik olur. 

BATE Borisov kalite itibariyle Süper Ligin hayli gerisinde bir ligde mücadele ediyor. Kadro kalitesi de Fenerbahçe’nin altında. Dolayısıyla Bressan’ın yokluğu, Hleb’in skora katkıda büyük sorun yaşıyor oluşu ve açığı kapatmaması, Belarus ekibi için şartları zorlaştırıyor.

Bu bilgiler ışığında, EURO Lig'deki eşleşmenin BATE Borisov için, gerek zamanlama, gerekse durum itibariyle lig hazırlığından öteye gidebileceğini düşünmüyorum.

Fenerbahçe içinse takımlar arasındaki kalite farkı ve yukarıya doğru hareketlenmeye başlayan form durumu tur şansını son derece güçlendirecektir.     

https://twitter.com/EyeOfTheScout

 
Toplam blog
: 32
: 823
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

Soccer Scout & Researcher & Databank Developer Çeşitli kulüplerin altyapı ve profesyonel şube..