Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Batı, Osmanlı Birliğine neden ihtiyaç duyuyor?

Batı, Osmanlı Birliğine neden ihtiyaç duyuyor?
 

Alman Der Spiegel dergisinin kıyaslamaları


AB Çökerken Dengeleri Yeni Osmanlı Siyaset ve Ekonomik Birliği Sağlayacak

Alman bir arkadaşımla yapmış olduğumuz sohbetten sonra bazı konulardaki görüşlerimi revize ettim. Avrupa'da ekonomik değişimin negatif yönde olması dengeleri Batı için olumsuz yönde etkiledi. Bugün İtalya'nın durumu ne ise gelecek yıl Almanya'nın durumuda o olacak. Bugün Yunanistan'ın durumu ne ise 2013 yada en geç 2014'te Almanya'nın durumuda o olacak.

Almanya her geçen gün dahada kötüye gidiyor, şimdiye kadar Alman ekonomisi tek başına dinamo gibiydi, yıllar önce AB'nin çökeceğini öngördüğümde bunun bu kadar hızlı olacağı aklımın ucundan geçmezdi. Çiller zamanında ekonomimiz nasıl mahvolduysa Merkel döneminde Almanya'da öyle olacak.

Bugün AB'nin 11 ülkesi yaptıkları ortak deklarasyonda Türkiye'nin ağzına bir parmak bal çalıp sonuç getirmeyen övgüleri dile getirdiler. Bizimde koltuklarımız kabardı tabi.

AB'nin bu 11 Ülkesi, Türkiye'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika' da ki ülkelerle olan ilişkisine ve Ekonomik gelişme hızına vurgu yaptılar.

AB'nin ekonomik verileri korkunç derecede kötü. Gelecek AB için hiç de iyi görünmüyor. Artık bu Birliğin yıkılacağını düşünmüyorum bundan eminim.

Beni düşündüren en önemli konuysa Balkanlarda ki Boşluk, AB'nin şimdiye kadar oluşturduğu örneklik yerle bir olduktan sonra antenlerini buraya çeviren Makedonya, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan, Kosova, Arnavutluk ve en önemlisi BOSNA gibi Balkan ülkeleri arasındaki düşmanlık tekrar ve daha da güçlenmiş olarak ortaya çıkacak.

AB, kendisinin etkin olamadığı bu bölgelerde antenler hızla Rusya Federasyonu ve Avrasya Birliğine çevrilmemesi için Batıyla işbirliği içinde NATO şemsiyesi altındaki Osmanlı Birliğinin parçası olmasını yürekten istemekte. Yalnız yeni osmanlı ekonomik ve siyasal alanının referansı İslam değil Demokrasi, İnsanhakları jakoben olmayan yumuşak bir Laiklik olacaktır.

Bunun oluşturulmasında şu anda en büyük engel Rusya, İran, Hizbullah, İslami Cihat Venezuella, Çin, Kuzey Kore, Küba kanadında yer alan Esad rejimi görünümündedir.

Ortadoğu'da böyle bir Neo Osmanlı bloğun oluşması asla Rusya Federasyo'nu, İran, Suriye(Esad)'ın hoşuna gitmeyecektir.

Esad arkasında halk desteğini dahada yitirmişken  o gider gitmez Neo Osmanlı süreci hızlanacaktır. Batı, madem kendisi bu bölgede olamayacak kendisi ile işbirliği yapmayan Rusya Federasyonu ve Çin'in bölgede aktif olamaması için Konfederatif bir Osmanlıyı en azından Batı'nın tekrar ekonomik gücü eline alana kadar devam etmesine izin verecektir.

Bu planı yapan kesinlikle İngiliz Stratejistleridir. Osmanlı Rusya'nın Akdenizde rakip olmaması için Kırım'da bile Osmanlıya destek veren İngiltere tarihsel stratejisinden ve misyonundan vazgeçmez. İngiltere şunun çok iyi farkında, AB dağılıyor ve Rusya ile Çin dahada büyüyecek, bu süreçte güçlü ve tarihsel ilişkilerinin nispeten iyi olduğu Türkiye'nin bölgesinde dahada güçlüolması gerektiğine inanmakta.

Bu stratejinin hayata geçmesinden ve olayın kaynağının İngiltere olduğunun farkında olan İran da şimşekler İngiliz elçiliğine çekilmiş ve İranda ki gençlerin Elçiliğe saldırmalarına izin verilmiştir.

Şimdi nefesler tutulmuş durumda ve herkez Esad'ın Suriye'de ne kadar direnebileceğine odaklanmış durumda. Çünkü herşey Suriye'nin(Esad)'ın kilit konumuna bağlı.

Pragmatik gözle bakınca Batı destekli Osmanlı Konfederatif Birliği Türkiye'nin çıkarları için kısa ve orta vadede faydalı bir strateji. Uzun vadeli ve adalet perspektifinden bakınca Mezhepsel çatışma, uzun vadede Osmanlı Birliği'nin yine Batı tarafından işi bitince yıkmak istemeyeceklerine kimse garanti veremez.

Ortada Strateji dehası 2. Abdülhamit yok ama çok fazla Avrupacı Enver paşacı Jöntürk var.

Umarım herşeyin hayırlısı olur. Umarım mezhep çatışmaları çıkmaz. Burnuma ciddi savaş kokuları gelmekte. Çünkü Suriye Libya'ya benzemez, mezhepsel çatışmaların risk faktörü çok fazla.

Bir de şunu sormak lazım. Batı, Suriye'de olan bitene duyarlıda neden zavallı Gazzelilere ve Batı Şeriadaki İsrail zulmünü ve işgallerini sorgulamıyorlar? Bu samimiyet testinde hep kaldılar.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..