Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '10

 
Kategori
Dünya Şehirleri
 

Batı Hint Denizindeki adresim; Kelebekler Vadisi St. Maarten

Batı Hint Denizindeki adresim; Kelebekler Vadisi St. Maarten
 

Sizlere daha önceki bir yazımda Hollanda Antilerinden bir başka değişle Batı Hint Denizinde bulunan St. Maarten’ ni tanıtmış ve yazının sonunda, ada da bulunan bir kelebek vadisinden bahsetmiştim.

Hatırlayacak olursanız Bozcaada’ nın iki katı kadar olan bir adanın yönetimini çok uzaklarda bulunan iki Avrupa ülkesi Fransa ve Hollanda paylaşmış. Bir ara adayı yine bir başka Avrupa ülkesi İspanya’ ya kaptırdılarsa da geri almayı bilmişler.

Anlayacağınız adanın gerçek sahipleri Arawaks' lar maalesef bu topraklara hâkim olamamışlar.

Adada bulunan bir başka Avrupalılar ise İngilizler. İngilizler adayı sömürmek için değilde adada bulunan Kelebekler Vadisini canlandırmak, rengârenk kelebeklerin yaşayabileceği ve üreyebileceği doğal bir ortamı hem adalılara hemde adaya gelen turistlerle paylaşmak için buralara gelmişler. The Butterfly Farm’ı (Kelebekler Çiftliği) kurmuşlar.

Marigot yakınlarında, Galiano Plajının hemen bitişiğinde bulunan bu parka geldiğinizde sizi buranın hem kurucusu hemde işletmecisi kapıda karşılıyor. Girişteki bahçe duvarları renk renk kelebek motifleriyle süslenmiş. Fotoğraf çekmeden önünden ayrılamıyorum. Hemen girişte muhtelif kuş türlerinin de bölgeyi ziyaret ettiği ve kelebekler vadisinin misafiri olduğu görülüyor.

Adeta açık hava müzesi olan bu mekânın tam ortasında sizleri etrafına topluyor, her bir kelebek ırkıyla ilgili detayları anlatıyor. Size önerim kulağınız ondayken etrafınızla ilgilenin, kelebeklerinin olağan üstü güzelliklerini keşfedin. Zira o güzellikleri gözlemlemek için uzun vakitler yok. Ne acı ki kelebek olma yolunda haftalarca süren koza ve tırtıl sürecinin sonrasında kavuştuğu bu güzellik dolu hayatları en fazla 10 gün sürüyor. Deklanşöre her an basmaya hazır olun. Ben de öyle yapıp sizleri çok sayıda çekmiş olduğun fotoğrafların bazılarıyla baş başa bırakayım..

Bu kelebek cennetine dünyanın dört bir yanından yüzlerce cins getirilmiş. En enteresan olanları Baykuş Kelebek, Mavi Morpho Kelebek.

Aynı zamanda burada kelebeklerin yumurtadan kelebek olana kadar olan bütün aşamalarını izlemek mümkün. Kelebek vadisini ziyaret etmek için en iyi zaman sabah erken saatlerdir. Bu saatlerde yeni doğan kelebeklerin ilk uçuşlarını görmek inanılmaz zevk.

Gezmek flört gibi, kalıp buraları sevebilirim. Ama gitmem gerek. Yaşanacak, görülecek çok yer var.

Hoşçakalın,

Necati Ekmekçioğlu

 
Toplam blog
: 20
: 2758
Kayıt tarihi
: 09.04.10
 
 

Necati Ekmekçioğlu 1967'de Ankara' da Yenişehir'de Konur Sokakta doğdu. Şimdilerde de Ankara' da ..