- Kategori
- Siyaset
Batının iki yüzü -2-

Avrupa parlamentosu Türkiye RaportörüRia Oomen- Ruijten
Batı, menfaatleri doğrultusunda hareket eden, ülkeler topluluğu olduğunu defalarca ispat etmiştir. Bir yüzü İnsan haklarından bahsederken, diğer yüzüyle insanların açlıktan ölmesine, petrol ve doğal zenginlikleri ele geçirmek uğruna ülkeleri harabeye çevirmeye, terör örgütlerine destek vermeye kadar uzanan bir sicile sahiptir.
Yıllardır PKK'yı terör örgütü kapsamına almıyan batı, verdiği desteklerle 27 senedir, kan dökmesine neden olmuş ve seyirci kalmıştır.
Nato'nun bir üyesi olan Türkiye'ye yapılan saldırılara sessiz kalmış, saldırıyı yapan örgütlerle işbirliği yapmıştır. Nato'nun ana amacı; ''üye ülkelerin toprak bütünlüğünü garanti etmektir. Üye ülkelerden birine yapılan saldırı hepsine yapılmış sayılır''.
Onbir Eylül saldırılarıyla şoke olan ABD, bütün imkanlarını kullanarak Usame Bin Ladin'i, hiç bir kural tanımadan nasıl yok ettiğini gördük. Aynı ABD, istila ettiği Irak topraklarında üstlenen bölücü örgütün, Türkiye'ye saldırmasına, senelerdir göz yumması batının çifte standardı ve gayri ahlaki tutumundan başka birşey olmadığıda aşikardır.
Dünkü grup toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın şu sözlerini önemsiyorum. '' Kimse bu milletin içinden 'Ötekiler ve 'Düşmanlar' çıkaramaz. Terör örğütü sadece cana kast etmiyor, kardeşliğimize, barışımıza kast ediyor? Siparişle geldiler''.
Şİmdi , 24 Askerimizin şehit edilmesiyle ilgili terör örğütünü kınayan, Avrupa Parlamentosu Türkiye Roportörü, Hollanda'lı Politikacı Ria Oomen- Ruijten bir soruya; ''PKK'nın arkasında kimler var, merak ediyorum? dedi.
Sayın, Avrupa Parlamento'su Türkiye Roportörünün merakını giderelim;
Jandarma Albay Hasan Atilla Uğur'un '' Abdullah Öcalan'ı Nasıl Sorguladım?'' isimli kitabından PKK'ya yardım eden ülkeleri sıralıyor; Başta, Nato üyesi -Yunanistan var, ''Yunan istihbaratı tarafından, kamp yerleri, askeri ve maddi destek, orman yangınları eğitimleri'', verildiğini söylüyor A.Öcalan.
- Suriye, ''Hafız Esad yönetimi ve kardeşi Cemil Esad'la bizzat görüştüğünü söylüyor'' Abdullah Öcalan..
- İran, ''gizli servis İttiaat'tan Sait isimli bir şahısla irtibat halindeydim'' diyor A.Öcalan.
''Maddi gelir sağlamak için destek, silah, Sam7 füzesi, kamp yeri lojistik destek, hayvan ticaretinden pay alıyorduk, gelirimiz Avrupa'dakine yakındı'', diyor Öcalan.
- Bulgaristan, '' Eğitim bürosu açtık, gizli servislerin haberi vardı''.
- Sırbistan, '' Tnt, C4 gibi patlayıcılar ve ellerinde Strella Füzesi vardı 20 adet satın aldık. Daha sonra destek için parasız verdiler. Füze eğitiminide onlardan aldık''. A.Öcalan
- Romanya, '' Bükreş'te evlerimiz, derneklerimiz vardı. Romanya İstihbaratı; bize telsiz, gece görüş cihazı, dürbün ve teknik malzeme verdi''.
- Almanya, ''Gizli Servisle görüşüyordum, Parlamento'dan da beni ziyarete gelenler oluyordu.Örğüt Yöneticisi Kani Yılmaz'ın sığınma talebini kabul edip, pasaport verdiler.Her anlamda güçlü olduğumuz bir yerdi''.
- İngiltere, '' Bizim konumuzda en akıllı davranan ülkeydi. Hiç direkt siyasi ilişki kurmadılar. Ama gizli olarak büyük desteği İngiltere'den alıyorduk''. (Malum İngilizlerin insanı arkadan vurması tarih boyunca bilinir).
- Hollanda, '' Bizim üslenme ve eğitim alanımızdır. En çok destek ve para bulduğumuz ülkedir''.
- Fransa, '' Bize her zaman çok yakın oldular'' .
''Aramızın iyi olmadığı tek devlet Libya'ydı. İşçiler arasında iyi bir örgutlenmemiz vardı, yılda 500 bin dolara yakın bağış topluyorduk. Ama Libya Devleti, Kaddafi onca talebime hiç sıcak bakmadı, araç, gereç malzeme vermedi''. A.Öcalan
Avrupa Parlamento' su Türkiye Roportörü Ria Oomen- Ruijten PKK'nın arkasında kimler olduğunu herhalde şimdi öğrenmiştir...