Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '07

 
Kategori
Modacılar
 

Bay Şapka içiniz rahat olsun!

Bay Şapka içiniz rahat olsun!
 

Vitali Hakko son yolculuğuna Vakko'dan başladı. Resim:Milliyet.com.tr


Bay Şapka içiniz rahat olsun!

Moda dünyasının duayenlerinden Vitali Hakko’yu sevgiyle son yolculuğuna uğurluyoruz. O moda
dünyasına ‘’Bay Şapka’’ olarak başlamıştı ve giderken ardında moda dünyasının vazgeçilmez bir dev markası olan ‘’Vakko’’yu bıraktı.

Kaç tasarımcı Vakko tezgahlarında yetişti ve modanın inceliklerini öğrendi bilinmez. Ne var ki Vakko’nun içinden geçen bir moda tasarımcısı rüştünü kanıtlayan biridir moda dünyasında.

Türkiye modada artık dünyadaki rakipleriyle aynı platformlarda boy ölçüşen moda tasarımcılarıyla
ünleniyorsa bu gururda ‘’Bay Şapka’’nın payı çok büyüktür.

Vitali Hakko müşterilerine gösterdiği özeni aynı zamanda çalışanlarına da göstererek, kalıcı bir sinerji
yaratan bir işadamı kimliği ile de bize daima örnek olmuştur.

İlhamını Atatürk’ün devrimlerinden alan Vitali Hakko, Cumhuriyetin ilk dönemlerinde uygarlığın simgelerinden Şapka’yı bir iş olarak yaşamına geçirerek, moda dünyasında daima fark yaratacak simgelerle ticarette başarılı olmuştur.

İşinin insanları daima mutlu etmek olduğunu vurgulayan Vitali Hakko, en büyük sermayesinin elemanları olduğunu da her zaman hatırlatmıştır moda dünyasına. Ve ‘’Bay Şapka’’ olarak moda tarihine geçmeyi hak eden Vitali Hakko’yu son yolculuğuna uğurlarken onun öğrencileri olarak moda tasarımı alanında farklı işler çıkararak, insanları mutlu etmeye onun bıraktığı yerden devam edeceğimiz sözünü veriyoruz.

Vitali Hakko ile yapılan bir röportajda (9 Aralık 2000 Türkiye-Ünal Bolat) çok sevdiğim ve benim için büyük bir anlam içeren sözlerini size de aktarmayı arzu ettim.

‘’Güzelliğin özü değişmiyor
Ben resim yapamam. Beste yapamam. Şiir yazamam. Ama, insanlara renklerle, desenlerle ortaya koyacağım ve onları mutlu kılacağına inandığım bir eşarp, bir kravat, bir giysi seçip, onu gerçekleştirebilirim. Güzel sözlerle onların gönlünü alabilir, mutlu anlar yaşatabilirim. Biz eskiler bunları, gençlere anlatmakta güçlük çekeriz. Onlara anlamakta güçlük çekerler. Bana çevremdeki gençler, oğlum dahil, sık sık, “devir değişiyor” derler. Haklıdırlar. Ne var ki, devir ilk defa değişmiyor. Ben hayatım boyunca, bu devir denen şeyin birçok defa değiştiğini gördüm. Ama ağaçlar, çiçekler, kuşlar, kelebekler değişmiyor. Güzelliğin biçimi değişiyor olabilir, ama özü değişmiyor. ‘’

Güle güle ‘’Bay Şapka’’

Seni daima saygı ve sevgiyle anacağız.

 
Toplam blog
: 54
: 1526
Kayıt tarihi
: 21.06.07
 
 

23.05.1974 İstanbul doğumluyum. Mediha Yener Moda Okulu'ndan stilistlik ve modelistlik sertifikaları..