Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '09

 
Kategori
Basketbol
 

Bayan basketbolde Avrupa Şampiyonluğu kupası GS müzesinde

Bayan basketbolde Avrupa Şampiyonluğu kupası GS müzesinde
 

GS Avrupa Şampiyonu


GS kulübü Türkiye'de yine bir ilki gerçekleştirerek Bayan basketbolde ülkemize ilk Avrupa Şampiyonluğu'nu kazandırdı.

Dün akşam İstanbul Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanan FIBA Woman Cup final rövanş maçında rakibi İtalyan Cras basket Taranto takımı'nı normal süresi ilk maç ile 12 sayı farkla aynı skorda biten ve uzatmaya giden karşılaşma sonunda 21 sayı farkla mağlup eden Galatasaray Bayan basketbol takımı kupayı müzesine taşıyan ilk Türk takımı olma başarısını gösterdi.

GS takımı bu sezon Avrupa kupası'nda sahasında yarı finalde de Rus takımına karşı aynı yüksek performansı göstererek finale çıkmıştı. Finalde son 30 saniyeye 10 sayı farkla önde giren takımımız Kress ile kazandığı serbest atışları değerlendirerek skoru ilk maçtaki farkla eşitledi. Son 20 saniyede takımın başarılı oyuncusu Augustus kullandığı son topta sayıyı bulamayınca müsabaka uzatmaya gitti. Uzatmada İtalyan takımı oyuncuları bozulan moralleri ile dengesiz uzak atışlar kullanmaya başladı. Dönen topları sayı ile değerlendiren GS aradaki farkı 21 sayıya çıkardı ve 82-61'lik skorla maçı kazanarak kupayı kazanan takım oldu.

Maçı GS başkanı Polat, Federasyon başkanı Demirel, Devlet bakanı Başeskioğlu ile birlikte izlediler.Maç sonrası GS kaptanı Işıl bakanımızın elinden kupayı aldı ve salondaki ve ekran başındaki izleyicilerle paylaştı.

Galatasaray'ımıza bir Avrupa Şampiyonluğu daha kazandıran takımımızın tüm oyuncu ve teknik kadrosunu yanaklarından öpüyor , bayanlar kategorisinde Avrupa'da şampiyonluğa ulaşarak Türkiye'nin aydınlık yüzünü Avrupa'ya bir kez daha gösterilmesinde katkısı bulunan başta başkan tüm camiayı kutluyorum. Galatasaray Türkiye'nin aydınlık yüzünün tüm Dünya'ya gösterilmesine her zaman önderlik edecektir.

Tüm spor camiasına kutlu olsun.

Saygı ve sevgilerimle.

 
Toplam blog
: 61
: 896
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Gençlik yıllarında öğrenim hayatı dışında tüm yaşamım spor, ağırlıkla basketboldü, sahanın kenarında..