Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '06

 
Kategori
Voleybol
 

Bayan voleybol milli takımı dünya 10' cusu

Bayan voleybol milli takımı dünya 10' cusu
 

Bayan Voleybol Milli takımımız ilk kez katıldığı ve Japonya' da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda Dünya 10.cusu oldu.

Bu sonuç yıllar süren bir çalışmanın eseri. Takımımızda kadro derinliği olsa bu şampiyonadan çok daha başarılı bir sonuçla döneceği de muhakkaktı. Ama uluslararası alanda tecrübeli oyuncular da kolay yetişmiyor. Turnuvada oyuncumuz Neslihan Demir en skorer oyuncu seçildi. Takımımızın derecesi yanında bir Türk kızının Dünya Şampiyonası'nda en skorer oyuncu seçilmesi bizler için ayrı bir övünç kaynağı oldu.

Bunlar işin pozitif yanları. Bir yandan da ilk altımızın değişmez ismi kaptan Özlem şampiyona sonrası yaş durumundan dolayı Milli takım'ı bıraktığını açıklamış. Kendisine bu güne kadar gösterdiği performans ve katkıları için teşekkür ediyoruz. Bir yandan da Özlem'in yerine yeni Özlem'leri nasıl yetiştireceğiz diye düşünüyoruz.

Özlem'in yetiştiği Eczacıbaşı kulübü bir zamanlar yenilmez armada olan Basketbol şubesini tümüyle kapatırken,voleybolde de sadece Bayan takımı ile faaliyetlerini sürdürüyor. Basketbolde durum farklı değil. Ulker firmasının desteği ile TBL'de tam dört takım faaliyetlerini sürdürüyor. Geçenlerde yılların ITU'sünün durumunu merak ettim, 2.lig'de küme düşmeye oynuyorlar. Turk basketbolüne yetiştirdikleri değerleri spor ile alakalı her Türk hatırlıyor. Efsanevi oyuncular Kemal Erdenay, Hüseyin Alp, Zeki Tosun,Cihat ,Nuri , Reşat ; sonraki jenerasyon Erman,Levent,Harun ve niceleri.

Amatör branşlarda sporcu yetiştirilmesi için bir şekilde devlet desteği şart. Yetişen sporcular Dünya arenasında ülkenin en iyi reklamı oluyor. Ama üç-beş bu işe gönül vermiş kuruluşun çabaları ile bu işler çok zor yürüyor. Çoğu da uzun direnç yılları sonunda işe havlu atmış durumdalar. Bu çocuklar hepimizin,onlara spor yaptıracak ortamları yaratmak da bizlerin sorumluluğunda.

Bunları hatırlayarak Bayan Voleybol takımımızı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Saygı ve sevgilerimle..

 
Toplam blog
: 61
: 896
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Gençlik yıllarında öğrenim hayatı dışında tüm yaşamım spor, ağırlıkla basketboldü, sahanın kenarında..