Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Baykal: "İslam'ı yayabilirsek dünyada kavga olmaz"

Baykal: "İslam'ı yayabilirsek dünyada kavga olmaz"
 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından önceki akşam düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Açılış Töreni'ne ilk kez katılarak bir konuşma yaptı.

Baykal'ın, partisinin son Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında da konuya ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaptığı öğrenildi. "Kutlu Doğum Toplantısı'nda konuşmak için gerekli birikimi ve donanımı kendimde görmüyorum." diyerek tevazu gösteren CHP lideri, daha sonra ise İslam'ın insanlığın yaşadığı bütün sorunlara çözüm ürettiğini ayrıntılı bir şekilde anlattı.

Baykal, geçen hafta MYK toplantısını siyasî konuları bir yana bırakarak dinî konulara ayırdı. Alınan bilgilere göre toplantıda, Kutlu Doğum Haftası'nın anlamına işaret eden Baykal, bu etkinliklerin toplumun birlik ve beraberliği için önemine vurgu yaptı. Baykal, şunları söyledi: "Kutlu Doğum ve Kur'an Yılı açılışına ilişkin toplantıyı çok önemsiyorum. İslamiyet, insanoğlunun yaşadığı her türlü soruna çözüm üretiyor. Dinimiz, 1400 yıl önce insanların renginin ve ırkının önemli olmadığını vurgulamıştır, ırkçılığı yasaklamıştır. Öldürmeyi, eşitsizliği, adaletsizliği yasaklamıştır. Herkes Allah önünde eşittir. Eğer İslam ahlakını ve sistemini bütün dünyaya yayabilirsek hiçbir yerde kavga, gürültü olmaz. Zaten İslam anlayışı ne zaman nerede tam anlamıyla hakim olsa, orada hiçbir gürültü patırtı olmadığını görüyoruz."

MYK toplantısında, Deniz Baykal'ın Kutlu Doğum Toplantısı'na katılması partili yöneticilerin büyük bir bölümü tarafından destek gördü. MYK üyesi Nur Serter'in ise "Toplantıya katılmanız doğru olur mu acaba?" diyerek, Baykal'ın kararına sıcak bakmadığı, MYK üyesi Faik Öztrak'ın da Serter'le aynı paralelde görüş beyan ettiği öğrenildi.

(http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=973698&title=islami-yayabilirsek-dunyada-kavga-olmaz)

(www.turkislambirligi.com)

 
Toplam blog
: 164
: 3066
Kayıt tarihi
: 01.11.09
 
 

Özel bir şirkette dış ticaret yetkilisiyim. İnternet üzerinden toplamış olduğum bilgileri, başkal..