Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '06

 
Kategori
Bayramlar
 

Bayram hoş geldi, sefa geldi

Bayram hoş geldi, sefa geldi
 

Gelmesiyle, gitmesi arasında bir nefes gibi sanki, işte yine gidiyor, bir daha ki sefere görür müyüz bilmem, hayatta bir varız, bir yokuz. Ramazan ayı bitti, geldi Bayram, zaman değişiyor, çocukluğumuzun bayramları, o gidilecek komşuların listelerinin yapıldığı bayram akşamları, babamızın bize aldığı yeni ayakkabı, gömlek ile yattığımız bayramlar, atlı karınca.dönme dolaplar, pamuk şekerler, mantar tabancaları, kız kovalayanlar, torpiller, sabah erkenden çoluk çocuk babamla gidilen Bayram namazları,sonrasında börekçiden alınan nefis sıcak bir su böreği evde annemin demlediği nefis çayla....

Büyüklerin ellerinin öpülmesi daha sonra akşamdan yapılan listeye sadık kalınarak gezilen konu komşular toplanan paralar, mendiller, şekerler hatırladıkça biz yaşlandık artık bu bayramlar yok sadece anılarımızda tatlı bir tebessüm kaldı.

Günümüzde ise bayramlar daha çok tatil amaçlı, bayram gelsede Akdenize, Ege’te tatile gitsek planları yapar olduk.

Aynı apartmanda biribirini tanımayan insanların oturduğu beton yığını olmuş keşmekeş içindeki şehirde yaşam acımsızca ve büyük bir kesimin yoksul bir şekilde devam ediyor. Sevginin, saygının bittiği yerde mutluluk olurmu?

Ama bu bayram yine aynı kısır döngü olacak diye bir şey yok , kıralım zincirlerimizi, tüm insanlar mutlu olsun, çoluk çocuğu, yoksul, aç insanları doyuralım. Sevgiye muhtaç herkezi özellikle tüm yaşlıları sevgiyle kucaklayalım.

Bayram tüm insanlığa sevinç ve mutluluk getirsin.

Tüm Blogcuların Bayramı kutlu olsun...

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..