Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '06

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe süperligde haftayı 6 puanla kapadı.

Fenerbahçe süperligde haftayı 6 puanla kapadı.
 

Fenerbahçe geçen hafa içinde UEFA kupasında İngiltere'de Newcastlle ile oynadı maçta iyi oynamasına rağmen talihsiz bir şekide mağlup olarak İstanbula gelmişti. Vestel Manisaspor'un Sivas'ta mağlup olması, Fenerbahçe için Kayserispor maçı tam 6 puanlık maç olarak önemini artırmıştı. Fenerbahçe maça iyi başladı, kadro olarak kalede Volkan, ön liberoda Deniz, sol bekte Uğur ile başlayarak ideal kadrosundan Daivid ve Mehmet A. ve Ümit'i yedek bırakarak değişik birtertiple çıktı. Hemen hemen ilk girdiği gol pozisyonunda Mehmet Yozgatlı ile golü bulan Fenerbahçe. Mehmet Yozgatlı'nın nefis ortasına iyi bir zamanlam ile ayak koyan Kezman ikinci golü atarak takımı rahatlattı. Kezman çalışkanlığı ile takıma çok katkı yaptı. Ancak bir pozisyonda ayapı çekince yerini Daivid bıraktı.

İkinci yarı biraz duraklayınca Fenerbahçe kalesinde İlhan vasıtasıyla gölü gördü. Bocalamaya başlamıştıki, Alex attığı gollerle hem klasını konuşturdu, hemde Fenerbahçe'nin 6 puan değerindeki maçı kazanmasında büyük katkı yapmış oldu.

Takımda Volkan kalede tutuk oyuna başladı ve karşı karşıya kaldığında koltuk altından yediği gol bence yemiyebilirdi. Defans olarak olarak derin toplarda cizgi halinde yakalanan Fenerbahçe defansı kalesinde gol görmemesi mucize olur, özellikle göbekten çok dikkat etmeleri gerekir. Yine ön liberoda Deniz iyi değildi ikili mücadelelerde sağlam topa giremedi, pas hatası yaptı, iyi bir görüntü cizmedi.

Orta sahada ise Apiha ve Tuncay çok koşup iyi mücadele ettiler, takımın iyilerindendi, Tuncay dağınık görüntüsünden kurtulsa ve tek top oynadığında süratiyla birlikte Fenerbahçe'yi sırtlayan futbolcuların başında gelir. Uğur'la Önder'de görevini yapan futbolculardı. Yanlız Uğur son dakikalar ayaklarına kramp girmesinden maçı tamamlayamadı, yerini Ümit'e bıraktı.

Forvette Kezman sakatlanıncaya kadar çok çalıştı ve Mehmetin avrupai ortasında nefis zamanlama yaparak golü attı. Çalışkan bir görüntü cizdi, rakip ataklarda defansa kadar gelip yardım etti.

Alex ise yine maça damgasını vurdu, attığı gollerle ve paslarla klasını konuşturdu. Her takıma gerekli bir futbolcu olduğunu gösterdi. Ayaklarına sağlık Alex. Alex iyi olursa takımda iyi oluyor. Kim nedrse desin Orkestranın şefi Alex kaliteli bir futbolcu, yavaş yavaş ağırlığını koyuyor. Ayrıca ikinci kez kız babası olan Alex'i kutluyoruz.

Daivid, Kezman'ın yerine oyuna girdi, hiçbir varlık göstermedi, eğer böyle oynamaya devam ederse onun için tehlike çanları çalmaya başlar. Kendini bir an önce toparlamalı.

Fenerbahçe haftayı karlı kapadı, ama UEFA için takın dah iyi olmalı, daha çok çalışmalı, Pelermo maçı İstanbul'da çok önemli bu maç bence Fenerbahçe'nin UEFA kaderini belirleyecek.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..