Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '16

 
Kategori
Pazarlama
 

Bayramiç Ziraat Odası’nın olağanüstü çalışmaları

Bayramiç Ziraat Odası’nın olağanüstü çalışmaları
 

 

 

“İnsanı insan eden ilkin bu soy, bu toprak
En yeni aletlerle en içten çalışarak
Türk için yine yakın dünyaya örnek olmak
Kafa dinç, el nasırlı, gönül rahat, alın ak.

Biz ulusal varlığın temeliyiz, köküyüz
Biz yurdun öz sahibi, efendisi, köylüyüz.”

               Behçet Kemal Çağlar

 

 

Milletimiz çiftçidir. Milletin çiftçilikteki emeklerini asrî, iktisadî tedbirlerle azamî haddine çıkarmalıyız. Köylünün çalışmalarının netice ve semeresini kendi menfaati lehine azamî haddine yükseltmek, iktisadî siyasetimizin temel taşıdır.                               

Onun için, bir yandan çiftçinin emeğini arttıracak ve semereli kılacak bilgi, vasıta ve fennî aletlerin kullanma ve yapılmasına, öte yandan onun çalışmalarının neticelerinden azamî derecede faydalanmasını temin edecek iktisadî tedbirlerin alınmasına çalışmak lâzımdır.” x

                                   M. Kemal ATATÜRK, 1922

Kaynak: http://www.forumdas.net/forum/konu/ataturkun-ciftci-ile-ilgili- sozleri.121712/#ixzz3zTKXWcWk

Bilindiği gibi;  Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği'nin Mayıs-2010 yılında yürürlüğe giren 6964 sayılı kanunları var. Tüm Türkiye'de tarım alanında çalışma yapan oda ve birlikler, bu yasa hükmüne göre çalışmalarını yürütürler.

Olağanüstü çalışmalar yürütmesiyle gündemde olan Bayramiç Ziraat Odası Başkanlığı, 2015 yılı faaliyet raporunu üreticileri ile paylaştı. Üreticinin sorunlarının masaya yatırıldığı Halk Eğitimi Merkezi Salonu’ndaki toplantıda üreticiler bilgilendirildi.

Odanın 2015 yılı faaliyet raporu, üretici ile paylaşıldı. Toplantıda açış konuşmasını yapan Bayramiç Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Pehlivan : “Bayramiç Beyazı olarak tanınan nektarının AB ülkelerinde de satılabilmesi için girişimlerimiz son aşamaya geldiGelecek yıllarda ürünümüz yurtdışındaki raflarda yerini alacak. 

Ayrıca, zeytin ve elma üreticilerinin karşı karşıya oldukları kimi hastalıklarla ilgili yaptığımız çalışmaları, üreticilerimize aktardık. Bilindiği gibi; kamuda çalışanların yıpranma payı hakları bulunmaktadır. Çiftçimizde sabahları  saat 06.00' da evlerinden çıkıp, akşam havanın kararması ile evlerine dönmektedirler. 76 milyon nüfusun gıda ihtiyacını karşılıyoruz. Bunun yanı sıra yıllık zaman diliminde ülkemize ziyarete gelen 30 milyon turistin de gıda ihtiyacını karşılanmaktadır. Çiftçilerimizin de kıdem tazminatı hakları olması gerekir. Bu doğrultuda çalışmalarımız sürmektedir."   dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nu temsilen katılan Nilgün Coşkun, üretici ve katılımcıları sosyal güvenlikle ilgili bilgilendirdi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlisi Vural Keskin, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu adına Cem Akşit, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği adına Bekir Ayağ ve Ziraat Bankası Bayramiç  Şube yetkilisi Atilla Çelik, katılımcılarla soru cevap iletişiminde bulundular. 

Coşku içerisinde geçen toplantıya yukarıda adı geçenlerin ve üreticilerimizin yanı sıra TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Darcan  ile oda başkanları kimi da katıldılar. Etkinlik sonunda katılımcılara ve halka pilav ikram edildi.

Kaynak:http://www.bzob.com.tr/haberler-1028/guncel/179767/bayramic-ziraat-odasi-uretici-ile-bulustu

*


 *NOT: İlgili fotoğraflar, aşağıda slâyt görünümünde izlenebilir.

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..