Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '15

 
Kategori
Deneme
 

Bazı insanlar bir ışık gibidir...

Bazı insanlar bir ışık gibidir...
 

İnsanlar neden anlaşamazlar veya bazı insanlarla neden daha iyi anlaşırız. Anlaşma aslında bir tür iyi iletişim kurma, beden dilini çözme,  aynı dili konuşmaktır. Aynı dili konuşmak bile yetmeyebilir. Aynı dili konuştuğu halde birbiriyle iyi iletişim kuramayan/kuramadığımız birçok kişi var çevremizde. Bazen bizde ister istemez bu döngüye düşmüyor muyuz?

Bazı insanlar vardır, hayatı kolaylaştırır.

Enerjileri öylesine rahatlatır ki, onun yanında konuşsanız da konuşmasanız da huzur bulursunuz.

Bazı insanlar vardır, varlığı ile geldiği yeri onurlandırır. Sevgisi öyle güçlüdür ki, sizi adeta büyüler.

Osmaniye Kurşun adında bir kadın tanıdım, bir etkinliğimizde ve fark yaratan bu sevgili insanı tanıdıkça ona karşı saygım ve sevgim arttı.

O bir sanatçıydı, çoluk çocuk, yaşlı genç demeden en az 60 kişinin saçını ekibi ile neşeyle ve hiç gocunmadan yaptı.

Bir türlü günleri denkleştirip buluşamamıştık ki, geçen günü rutin kontrolleri sebebiyle ziyaretime geldi. O gün canım çok sıkkın. Güne bir önceki günün karmaşasıyla uyanmışım. O her zaman ki gibi, renkli, şen şakrak gülüşü ile, o ellerinde Vişne dalları, pembe güller, Elma dalı, rengarenk bir aranjmanla gelişi, o dalları, gülleri sevgiyle yıkayışı vardı ki, gözlerimi ondan alamıyordum..

Dönüp dedi ki bana; sen hiç gülleri yıkadın mı?

O anlattıkça, o güzel gözleri ile baktıkça ben mest olmuştum.

İçimdeki kiri, pası temizliyordum. İçimizdeki o mutlu, o sevecen, tatlı çocuk bütün muziplikleri ile ortaya çıkmış kah dans ediyor, kah gülüyor, kah uzaklara dalıyordu.

Bazıları vardır hayatınızda aramazsanız da sormazsanız da o hep vardır ve ışığı her zaman sizi aydınlatır. Bazı insanlar vardır. Bir perdelik seyirci olur. Sonra uçup gider hayatınızdan. Bazı insanlar vardır. Onlarla aile olmanın, onlarla bir bütün olmanın en derin hazlarını yaşarsınız.

Bazı insanlar sizin değerinizi bilir, aslında bu kendi değerine değer katmaktır. Bazı insanlar yardım meleği gibi gönderilmiştir, insanların hayatlarını değiştirir ve bir deniz yıldızını kurtarmak kardır onlar için…

Yıkanır sevgiyle gönüller, dertler silinir bir bir, hayatı anlamlı kılan ailemiz, dost ve arkadaşlarımızdır. İnsan insan için vardır. Bu dünyadan kimbilir kaç insan geldi ve geçti ama içlerinden bazıları iyi ki hayatımıza girdi.

 

e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..