Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bazı şöhretsiz insanların tek suçu fakir doğmaktır!

Bazı şöhretsiz insanların tek suçu fakir doğmaktır!
 

Güneşi gördün mü?


Bizim halkımızın içinde öyle cevherler var ki, kendinin bulunmaz olduğunu sanan bazı kibirli insanların bu cevherlere karşı tahammülsüzlüklerini çoğu zaman aleni şekilde görürüz. Kibirli insanlar,  peşinde olduklarını elde etmek için varlıklarının, kendilerine verdiği avantajı kullanarak,  etrafında kendilerine engel olarak gördüğü zeki insanlar üzerinde baskıcı bir rejim uygulamaya çalışırlar.

Bunlar, paranın gücü sayesinde sahip oldukları mevki ve makam ile egolarını... altlarına çektikleri son model arabalar ile odunluklarını tatmin etmeye çalışırlar... asil kana sahip, şöhretsiz insanların tek suçu fakir doğmaktır! Onlar yetişme ve gelişme çağında, mecburiyetten ekmeğini bileğinin hakkı ile kazanmış emekçilerdir.

Geleceğin dünyasını kurmakta bu güne kadar çekilen sıkıntıların kaynağında; kaynağı açıklanamayan zenginliklere sahip, her yönü ile rahatlık içindeki yöneticilerin uyguladıkları sağlıksız, keyfi ve beceriksiz politikaları vardır. Çünkü onların birçoğu paranın nasıl kazanıldığından, bir iş yerinin nasıl ayakta durduğundan veya durması gerektiğinden habersizdirler.

Doğru insanlar bu tiplerin baskısı sonucu görevlerinden ya azledilmiş, ya sürgün edilmişlerdir. Doğru çalışan yöneticiler ise yanlış yöneticilerin verdiği sıkıntı yüzünden ilerleme sağlayamamışlardır.

“Devletin malı deniz yemeyen krz” anlayışı 14-15 yaşlarındayken ekmeğini taştan çıkaran, bugünkü yetişkin insanların düşüncesini yansıtmamasına rağmen, her seferinde faturanın halkın bu kesimine çıkarılması; kibirli insanların beceriksizliklerinin açık göstergesidir!

Yeni kuşak; liderleri, sahip oldukları zenginlikleri ve şöhretleri için değil, sahip oldukları beyinlerini yerinde kullananlardan seçmesini öğrendiklerinde, sıkıntıların; bizim yaşadığımız süreçten daha kısa sürede biteceğine inanıyorum...

 M.Talip Girgin... 

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..