Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

Bazı Türklerin Türk imajına verdiği tamiri imkansız zararlar

Bazı Türklerin Türk imajına verdiği tamiri imkansız zararlar
 

Sahte Astronotumuz Sayın Serkan Anılır


1950'li yıllarda başta Almanya olmak üzere bir çok Batı Avrupa şehirlerine Türk işçisi gitti. Buralarda dil sorunuda dahil olmak üzere pek çok sorun yaşayan bu işçilerimiz yetim gibi sahipsiz bir şekilde gurbette döviz yumurtlayan tavuk gibi görüldü hep. İkinci Dünya savaşının enkazından kalkmaya kalkan Avrupa, bombalanan yerleri ihya ederken Türk işçilerinin emeği büyük oldu.

Almanya'ya benim akrabalarımdan da gidenler oldu. Kendimde orada bulundum. Batı Avrupa'da ve Doğu Avrupa'da uzun yıllar yaşadım da. Batı'da insanlarla bir çok kez oturup sohbet ettiğimde gerek Türk gerekse oranın halkı olsun yaşanan sıkıntılar iç burkucuydu.

Anadolu'nun dışına çıkan ve sosyal baskıyla içindekini dökmeyen bazı vatandaşlarımız özgürlük ortamını bulduklarında ne mal olduklarını ortaya koymuşlar. Arkadaşlarının hanımlarına göz koymalar, üç kağıtçılıklar. Dindar göçmenleri din adına sömürmüşler. Anadolu'ya İslam getireceğiz diye vaadlerde bulunmuşlar. TC: Dışişleri bakanlığı'na bağlı Elçilik görevlileride yangına körükle gitmişler. Genelde Anadolu bozkırlarından gelen halkın gurbette yaşamasına yönelik çalışmalar bulunulmadığı gibi elçilik veya konsolosluk görevlileri yurt dışındaki vatandaşlarımıza genelde tepeden bakmışlar. Ben buna bir kaç kez bizzat şahit oldum. Hem Kazakistan'da hem de Hollanda'da.

Neyse dönelim Milli Astronotumuz Sayın Anılır Bey'e. Şu an o Japonya'da hiç de iyi anılmıyor.

Onu Türk Kamu oyu şu özellikleriyle medyada çıkan haberlerle tanımıştı;

http://www.youtube.com/watch?v=_fw4x3xBMB8

Astronotum, olimpiyat şampiyonuyum, yazarım diyen Sekan Anılır'ın öyle olmaması bir yana, 1800'lü yılların sonunda 1900'lü yılların başında başlayan Japon Türk ilişkilerinde Güvene dayalı ilişkiler ciddi zarar gördü. Bundan sonra Japonya Türkiye'den gelen akademisyenlere şarlatan mı acaba diye uzak durma yoluna gidebilir de.

Aslında Sekan Anılırın Türkiye ve Türk imajına neden olduğu zarar devede kulak kalır.
 
Zira Kazakistan'da yıllar önce orada bulunurken Türk inşaat işçilerinin sokakta ve gittiği yerlerdeki barlarda insanlığa sığmayan tavır ve davranışları ise diğer handi kaptı. Tıpkı 1950'lerde Batı Avrupaya giden Türklerin bazılarının yaptığı yanlışlar gibi.
 
Yurt dışına giden bir Anadolu insanı orada birini kandırır ve dolandırırsa aslında sadece kendi günahının vebalini değil aynı zamanda 70 milyon insanın imajını mahvetmesinin de hesabını Allah ondan soracaktır. Zira her dolandırılma olayı hem Türklüğe hem de Müslümanlığa fatura edilmektedir.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..