Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '14

 
Kategori
Siyaset
 

BDP'nin HDP'de birleşmesini nasıl okumalıyız?

BDP'nin HDP'de birleşmesini nasıl okumalıyız?
 

Kissenger'ın emri Evren'in kavliyle start alan12 Eylül darbesi ve işkenceci uygulamalarının sebebiyle başlayan PKK hareketi, 28 Şubat süreciyle dindar kürtleride yanına çekmiş daha da kitleselleşmişti. Bu zaman zarfında Türkiye'de Kürt sorununun çözümüne yönelik çalışmalar da gerek MIT'in gerekse PKK'nın çabasıyla başarılı konuma gelinmiştir. Zira bu konuda ilk defa inisiyatif alan bir Hükümet gelmiş ve ciddi riskler alarak soruna kalıcı çözüm bulunması için çaba ortaya koymuştur.

Hükümetin bu çabaları MHP ve CHP'yi birleştirmiş bu ittifaka Cemat' de katılmış ancak halk son seçimlerde yaptığı tercihle yönünü barış ve istikrardan yana koymuştur.

Hapisteki Öcalan da çözüm sürecinde Kürt sorunun sonsuza kadar çözülmesi konusunda ciddi kararlar almış bu sayede ilk defa BDP'nin HDP'ye katılarak (bu çok önemli) Türkiye'de ciddi olarak sıkıntısı çekilen KUZEY AVRUPA SOSYAL DEMOKRAT çizgisinin önü açılmış ve Kürt hareketi Türkiye'de gerçek anlamda Sosyal Demokrasinin yerleşmesine öncülük etmeye başlamıştır.

CHP geçmişte Ecevitli bir kaç yıl hariç asla Sosyal Demokrat olmamış ve Kemalizm'in MİLLİYETÇİLİK yanı Sosyal Demokrasinin Evrensel kuralarının CHP'nin içine girmesine engel olmuştur.

Şimdi HDP Türkiyenin önünü açacak Türkiyeli Sosyal Demokrat parti olacak mı?

Benim inancım kesinlikle olacaktır. Bu sayede CHP'de kendisine çeki düzen vermek zorunda kalacaktır zira umudunu yitiren gerçek sosyal demokratlar CHP'den uzaklaşarak HDP'ye yaklaşacaktır. Özellikle Tuncelili ve Alevi kökenli Kürtler daha fazla CHP'den uzaklaşacaktır.

Diğer yandan BDP'nin sadece Kürtçü söylemler de öne çıkması da HDP'yi gündeme getirdi. Zira HDP sadece KÜRT haklarını değil, Alevi, İslamcı, azınlık Ermenilerin ve Ruların haklarınıda teminat altına alınmasına yönelik büyük girişimler başlatacaktır. HDP'nin ilerde Türkiye'nin genç kuşaklarına SOSYAL DEMOKRAT nasıl olunur öğreteceğine yönelik inancım büyük. Sırrı Süreyya Önder gibi bilge ve samimi Sosyal Demokratlar Anadolu'nun güçlü bir barış adası olmasına katkısının büyük olacağına inanmaktayım.

İlerde Kürt, Arap, Arnavut, Slav(Boşnak ve Pomak), Laz ve Gürcü kardeşlerimizle Anadolu'da daha da mutlu yarınlar yaşanacağına inanmaktayım. Bunu Britanya ve diğer dost görünümlü düşman müttefiklerimize rağmen yapacağız inşallah....

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..