Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Beckham'in gelecegi hakkinda

Beckham'in gelecegi hakkinda
 

David Beckam


Gectigimiz gunlerde yazilarini cok begendigim cok degerli spor yazari Ahmet Cakir bey ile bir email iletisimimiz oldu ve bana Amerika'dan Beckham ile ilgili son tartismalarla ilgili bir seyler yazmami onerdi. Bunun uzerine ben de detayli bir arastirma yapip boyle bir yazi yazmaya karar verdim.

David Beckham gectigimiz gunlerde yaptigi aciklamada, Amerikan liginin sona erdigini, bu boslugu degerlendirerek futbol oynamaya devam edip 2010 dunya kupasina devam etmek istedigini, onunde bir cok seceneginin oldugunu ve bunlardan bir tanesini secip yoluna devam edecegini soyledi.

Yine Beckham, son yaptigi aciklamada, kendisiyle ilgilenen 3-4 onemli buyuk klup oldugunu soyledi. Ingiltere basininin tahminlerine gore bu klupler AC Milan ve iclerinde Tothenam'in bulundugu 3 Ingiliz kulubu. Tothenam'da simdiden Beckham'in transfer edillip edilmemesi tartismalari basladi bile.

Mirror gazetesinde yayinlanan bir makaleye gore, Beckham'in Tothenam'a transferi hem ornek bir futbolcu olmasindan dolayi, hem de beraberinde getirecegi reklam ile kulube saglayacagi katkidan dolayi onemli. Fakat Lennon'a sahip Tothenam da Beckham'in yer bulamayabilecegi anlatiliyor. Beckham'in hangi kulupte oynayacagini onumuzdeki zaman diliminde gorecegiz.

Ote yandan, Beckham'in Amerikan MLS (Major Leauge Soccer) futbol ligi ile ilgili gelecek adina planlari da var. Beckham'in MLS ile olan sozlesmesinde bu ligde bir takima sahip olma hakki da verilmis. Beckham eger boyle bir niyetinin olmasaydi, bu sartin sozlesmede olmayacagini soyledi.

Bu gunlerde Beckham'in bir Kanada takimi olan Montreal'i 2012 yilinda satin alip MLS ligine katmayi planladigi konusuluyor. Beckham futbolu biraktiktan hemen sonra, Amerikan futbol ligi MLS te bir takim satin almayi planladigini daha once aciklamisti. Zaten Amerikan futbol ligi MLS birkac seneden beri genislemeyi surduruyor ve Kanada'nin Montreal takimi 2012 yilinda bu lige katilmak icin en guclu adaylardan bir tanesi.

Ozetlemek gerekirse Beckham hem futbol oynarken yaptiklari, hem de futbolu biraktiktan sonraki yapacaklariyla daha cok konusulmaya ve tartisilmaya devam edecek.

Cuneyt Akdemir

 
Toplam blog
: 17
: 402
Kayıt tarihi
: 02.09.09
 
 

1979 yılında İstanbul'da doğdum. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Ogretmenliği bölümünü 2..