Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '10

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Beden dili

Beden dili
 

Beden dili konusunda kendimce yapmış olduğum çalışmalar, benim kişisel dünyamda büyük yollar katetmeme neden oldu, malesef beden dili konusunda çokça kaynak bulunmamaktadır, bu nedenden de sınırlı bir daire etrafında dönüp dolaşmaktayız. Ancak bu konuda çok desteğini gördüğüm Nurullah Güngör'ün bir makelesini kendisinden izin alarak sizlere sunuyorum.

Beden Dili

İşirin sırrı beynin sağ ve sol loblarını anlamak ile ilintilidir. Hangi el ile ne yapıldığı, gözün ne tarafa baktığı, ayakların duruşu, kaş göz hareketleri, nefes alış veriş şekli, iki omuz arasındaki mesafe bize önemli ipuçları verir. İşte bizim buradaki amacımızda karşıdaki insanın doğruları söyleyip söylemediğini anlamaktır.

Beden dili denilen olay tamamiyle kişinin duygularını anlatır. Bunun ötesi berisi yoktur. Sözler ile karşımızdaki bizi yanıltmaya çalışsada onun beden dili bunu engeller. Bize salt gerçeklikleri sunar.

Beden dili konusunda birazcık uzmansak bunu rahatlıkla anlayabiliriz. Bunu dediğim olay karşımızdakinin samimi olup olmadığının ifadesidir.

Son zamanlarda Ahmet Çakar bir yarışma programı sunuyor, orada kendisini dikkatle izleyin ve beden dilini yorumlamaya çalışın, bizim sitemizde beden dili (vücut dili) ile ilgili makaleler var onları dikkatle inceleyin ve yarışmacı üzerinde neyi ifade etmeye çalıştığını anlamaya çalışın. Özellikle doğru şık söylendiği zaman ellerine dikkatle bakın. Ahmet Çakar örneğini özellikle vurguluyorum bunun sebebide televizyon ekranlarında beden dilini en çok kullanan sunucu kendisidir.

Sözsel ifade iletişimde %7 civarında bir rol oynar, geriye kalanın büyük bir kısmı beden dili ile ilintilidir.

O yüzden iş görüşmelerinde, mülakatlarda beden dilimize dikkatle bakarlar. Oradaki uzmanlar bizim samimi olup olmadığımız beden dilimize bakarak yorumlar.

Kaynak: Beden Dili - Nurullah Güngör

 
Toplam blog
: 8
: 952
Kayıt tarihi
: 14.09.06
 
 

Doğayla başbaşa olduğum müddetçe kendimi bulanlardanım, balık avlamak en büyük hobimdir. Aynı zamand..