Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '10

 
Kategori
Futbol
 

Beklenen bomba(!) patladı. Robinho Fenerbahçe'de...

Beklenen bomba(!) patladı. Robinho Fenerbahçe'de...
 

Günlerden beri Robinho çılgınlığı aldı başını gidiyor.

Bildiğiniz gibi Robinho Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in seyirci ile barışma hediyesi olarak alınması düşünülen bir oyuncuydu. Ancak bir türlü alınamadı. Bunun nedenini de adı basına yansımayan bir Beşiktaşlı yönetici açıkladı.

Beşiktaşlı yöneticiye göre "Robinho'yu Fenerbahçe aldı"

İsmi lazım değil yöneticiye göre; Robinho’yu Beşiktaş çok istedi, hatta menajerine teklif bile yaptıklarını, fakat Fenerbahçe’nin hem oyuncuyla hem de kulübüyle anlaştığını öğrenmişler!

Bilindiği gibi Manchester City’nin 2008’de Real Madri’tten Robinho’yu 42.5 milyon Euro’ya satın almıştı. Ancak Manchester City’da başarılı olamayıp, geçtiğimiz sezon Brezilya’nın Santos Kulübü’nde kiralık olarak gönderilmişti.

Gelelim Robinho transferinin perde arkasına;

Basına yansıdığı kadarıyla, Asbaşkan Ali Yıldırım, İngiltere’ye gidip, İngiliz kulübü ile 20 milyon Euro’ya el sıkışmış. Robinho’ya ise yıllık 6 milyon Euro verilecekmiş.

Bu haberleri okuyan herkes, Fenerbahçe transferde beklenen bombayı patlattı diye düşünecek. Bu nasıl bir bomba ki, asgari ücretin 599TL olduğu bir ülkede, Üniversite gençliğinin yüzde 28’i işsiz gezerken, ülke genelindeki işsizliğin ise yüzde 14’lerde dolaştığı bir ortamda, bir oyuncuya bu kadar para verilmesi, ülke futboluna ne kazandırır?

Manşetlere bakıyorsun ki; Fenerbahçe aylardır sürdürdüğü transfer çalışmalarını müthiş bir adımla noktaladı. Flaş, flaş Fenerbahçe bir dünya yıldızını getiriyor diye atılıyor. Gerçi bu tür manşetler sezon biterken atılmaya başlanmıştı. Şimdi transfer sezonunun sonuna yaklaştıkça atılması da gayet normal!

Bu arada golcü transferinde de sona gelindi. Niang'ın da Pazar günü İstanbul'da olacağı, ertesi gün kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayan imzayı atacağı kulüp yöneticileri tarafından basının kulağına fısıldanıyor.

Fenerbahçe Robinho transferini Cuma günü açıklayacakmış.

Robinho kimdir?

Robinho takma adlı Robson de Souza 25 Ocak 1984'te São Vicente, São Paulo’da doğmuş, şu anda Manchester City ve Brezilya Milli Futbol Takımı adına top koşturmaktadır.

Müthiş bilek hareketleri ve tekniğiyle Dünya’nın en gözde futbolcularındandır. Robinho Parque Bitaru’da doğmuş ve futbol oynamaya burada başlamış. Henüz 6 yaşındayken, yerel futbol akademisi Beira-Mar’la sözleşme imzalamış, ilk sezonunda takımı şampiyon olmuş.1993 yılında, sadece 9 yaşındayken, Robinho Portuários futsal takımı adına 73 gol kaydetmişti. Daha sonra Pelé’nin de kendisini izleyeceği Santos’un genç takımına kaydoldu. Santos takımından İspanyol devi Real Madrit ve oradan da Manchester City’e transfer oldu.

Ne diyelim Fenerbahçe’ye ve Türk Futboluna hayırlı olsun…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..