Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '15

 
Kategori
Haber
 

Beklenen Kaos Ortamı

Beklenen Kaos Ortamı
 

Beklenen Kaos Ortamı


Ülkeyi kaosa çekme planı artık hayata geçmiş durumda. Sağı solu, teröristi eylemcisi artık birbirine girmiş durumda. İç karışıklık dedikleri ve çevre ülkelerde olan olay buydu.

"Sahada istediklerini yapamadıkları zaman masa başında hallederlerdi" diye bir söz vardı eskiden. Şimdilerde kaos ortamı için de söylenir oldu. 

Şöyle kafamızı bir kaldıralım. Her haber kanalında birileri çıkıyor konuşuyor. Kimisi şu diyor kimisi bu diyor.

Sosyal medya kullanan bazı tipler var ki olur olmadık bir yorum yapıyor. Kimi gazeteler var ki ortalığı karıştırmak için uydurma bir o kadarda kışkırtıcı haber yapıyor.

İnsanlarımız akşam bir kafayla sabah ayrı bir kafayla kalkıp neler oluyor anlamaya, anlayamadığını da yorumlamaya çalışıyor. Anlaşılan kafalar çok karışık.

Tam bir kaos ortamı. 

Kimse düşünmüyor ocaklara ateş düşmüş, bunlar ne olacak. Bir kaç saatliğine gösteriş olsun diye ziyaretler, yanınızdayız mesajları. Ya sonra, insanlar yine tek başlarına kalıyor. Unutuluyorlar. Dertleri, acıları ve yaşam mücadeleleriyle tek başlarına kalıyorlar. Yolda yürürken karşılaşsak bile tanımıyoruz onları. Hatta bir sıkıntı olduğunda vatan için şehit olmuş birisinin yakını olduğunu unutur onunla tartışırız bile. Böyle manzaralar yok değil.

Hatırlar mısınız bilmem bir Gazimizin başından geçenler vardı. Otobüste yaşanmış bir olay. Kim hatırlar bilmiyorum ama 30.000 vatan evladı verildi. Bunları kim hatırlıyor. Yakınları kim ve şu anda ne yapıyor. 

Kuru bir sevda uğruna mı şehit oldular bu insanlar. Birbirimize düşelim diye mi şehit oldular. Masumların canı yansın mı diye şehit oldular. Kendini nimetten sayıp ortalığı karıştıran insanımızı birbirine düşüren kansızlar için mi şehit oldular. Ya da şehit haberlerinden siyasi çıkar sağlarım hesabı içinde olan partiler için mi şehit oldular.

Şehitlerimizi unutmayın unutturmayın, Vatanımıza ve onun bir varlığı olan masum insanlarına (kökeni ne olursa olsun) eşit sahip çıkın, kini ve nefreti aranızda yaymayın, İkilik sokmak isteyenlere fırsat vermeyin ve aranıza almayın. Dost gibi görünen kalleşlere iyi bakın ve onlarla dostluk etmeyin. Onları her yerde görürsünüz iyi bakın yeter...

 

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..