Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Belçika: Düşmana karşı fino ile el ele..

Belçika: Düşmana karşı fino ile el ele..
 

aa.com.tr


Avrupa ülkeleri her konuda olduğu gibi iki yüzlülüklerini terör konusunda da gösteriyorlar. Diplomatik alanda hepsi de “biz teröre karşıyız,” manifestosu içindeler, ama diğer yandan da teröristlere karşı da : “Bize dokunmazsan, sana istediğini veririz…” anlayışı sürüp gidiyor. 
 
Yoksa o gariban kürt teröristleri, IŞİD’çiler o kadar pahalı silahları nereden bulacaklar? Kimler onlara bu silahları temin ediyor? Belli ki, söz edilen kaynaklardan gizlice besleniyorlar.. Silahlar aslında ister Amerikan silahı olsun, ister Rus silahları olsun bunlar batılı silah tüccarları tarafından hedef noktalara iletiliyorlar.
 
Ondan sonra uluslararası toplantılar da : “Biz teröre karşıyız. Lanet olsun teröre…” sloganlarıyla geçiştiriliyor.
 
Peki, bu savaş ok ve yayla yapılmıyor ki… Gördük ki, batının en ağır silahları bu terörist denen haydutların elinde de var. Hem de ekstrası… Bizim yetkili ağızlarımız , “bizde olmayan silahlar, onların elinde mevcut..” diyor. Bu silahlar bu kadar ucuz mu, nasıl geçiyor bunların ellerine ve ne karşılığında geçiyor…
 
Biliyoruz ki, silah ticaretine paralel olarak esrar-eroin ticareti batının sokaklarında sürüp gidiyor… Belçika’nın, Hollanda’nın çocukları kahvelerde, izbe yerlerde ellerinde esrarlı sigaralar; kollarında eroin halkalarıyla ölüp gidiyorlar… Hem de artık bir iki değil, sürü sepet… Bunları oranın hükümetleri görmüyor mu, yoksa bu şebekelerle onlar da ortak mı? Hiç mi kendi gençliklerine acımıyorlar? Esrar serbest… Eroin.. ehh… Yazık. Dünya medeniyetine öncülük eden Avrupa bu hallere mi düşecekti..? Esrar- eroin karşılığında Yakın-Doğu’lu kaçakçılarla işbirliği yap ve kendi gençliğini, insanını düzenli olarak zehirle ve bunu seyret?
 
Demek ki, gerçekten : “Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar..”  İki yüzlü ve kendi gençliğine, insanına acımayan bir canavar…
 
Medeniyetin beşiği Fransa, Hollanda, Belçika… nerede kaldınız..?  Hani Niccolo Machiavelli, Jean-Paul Sartre, Michel Foucault, Jean-Jacques Rousseau … gibi nice ünlü filozofu, düşünce adamını yetiştirdik diye kabararak gezen batı… Şimdi ne oldu? Nerede o filozoflar; nerede o akıllı adamlar… Yoksa işler artık bir avuç üç kağıtçı politikacıya mı kaldı?
 
Demek ki , “tavşana kaç derken, tazıya tut..” diyen bir anlayışın insanları Brüksel sokaklarını dolduruyor, öyle mi?
 
Şu duruma bakın ve manzarayı anlayın:
 
“Başbakan Ahmet Davudoğlu'nun katıldığı AB zirvesinin yapıldığı AB Konseyi binasının arkasına, terör örgütü PKK'nın Belçika yönetiminin izniyle kurulan çadırı boşaltıldı. Ankara'daki terör saldırısından sadece 2 gün sonra AB Konseyi binasının hemen arkasına çadır kuran PKK'lılar, Türkiye'nin gösterdiği tepkinin ardından çadırı terk etmek zorunda kaldı.”(ensonhaber.com)
 
Bir yanda AB Konsey binasında terör üzerine konuşmalar devam ediyor ve onun arkasındaki mekanda PKK’cılar, teröristler çadır kuruyor ve Türkiye’yi protesto ediyorlar. Belçika hükümeti de buna izin veriyor.
İşin azametini ve rezaletini görüyor musunuz?
 
Ondan sonra çadır kaldırıldı.. Ne zaman?  Adamlar Brüksel’de art arda bombalı saldırılar düzenledikten; 34 kişiyi öldürüp, 170 kişiyi de yaraladıktan sonra…
 
Hadi bakalım, şimdi de kıs kıs gülün…  Hep söylüyoruz : Terörün dini imanı yoktur… Vatanı, milliyeti yoktur… Esir edildikleri bir inancın peşinde, istenilen anda, istenildiği şekilde patlatılabilirler. Onlar artık birer robottur. Çünkü yanlış inançlar, insanları robotlaştırır. Hiç düşünmeden hareket eder hale getirir. Artık onların kendi düşünceleri yoktur.
 
Bugün bizim kapımızın önünde olanlar yarın da sizin kapınızda ve öteki gün…
 
Ne yapmalı?
 
En iyisi bu işin mali kaynaklarını kesmek.. O da sizin elinizde. Bu işin silah kaynaklarını kesmek… O da sizin elinizde… Bu insanların psikolojik ve toplumsal sapmalarının nedenlerini öğrenmek gerekir… Hiç bunlar üzerinde düşündünüz mü?
 
34 insanınız daha gitti… Biz her gün sayısız insan yitiriyoruz. Zaten boğazımıza kadar terörün içindeyiz. Bu adamları bize göndereceğinize; tedavi edin.. Yapamıyorsanız, toplumdan yalıtın. 
 
El ele vermezsen; dün ABD, sonra Almanya’ya, sonra Fransa’ya, bugün Belçika’ya … Bunlar her gün birimizi ziyaret edecekler ve ölüm melekleri gibi insanları biçecekler…
 
Eyy Belçika, Hollanda, Fransa, İngiltere… Bu olaydan biraz ders çıkardınız mı? 
 
Yoksa hala sağa, sola bakınıp duruyor musunuz?
 
Demek ki neymiş : “Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar..”mış. Bunu açıkca görüyoruz… 
 
İşte öyle bir canavar Afganistan’ı da, Irak’ı da, Suriye’yi de  mahvetti… Nedenler belli… Allah kahretsin!
 
Galiba dünya esrar-eroin-silah ve altın tüccarlarının insafına terkedilmiş durumda.
 
Acaba bunlardan kimler pay alıyor? Bu paralar nasıl elden ele geçiyor?? Bunlar sorulamayan sorular…
 
Şu Reza Zarraf’ın ağzını ABD’de bir güzel yoklasalar? Acaba neler çıkar ortaya, doğrusu çok merak ediyorum.
 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..