Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

BEN BİR VATAN HAİNİYİM !..

BEN BİR VATAN HAİNİYİM !..
 

Basını, televizyonları ve ucundan, kenarından politikayı takip ediyorsanız, en azından kulağınızın bir köşesine dokunmuştur 2B sözcüğü. Bunun ne demek olduğunu biraz anlatalım.

2B, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. Maddesi B Bendi için kullanılan bir kısaltmadır. Bu tabir, orman vasfını yitirmiş araziler için kullanılmaktadır. Daha açık bir ifadeyle, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen araziler 2B olarak tanımlanmaktadır.

Bu işin kitapsal tanımı.. Bir de herkesin anlayacağı dille anlatalım. Ülkemin güzelim ormanları, zeytinlikleri, fıstıklıkları, koruları, kızılçam ormanları bu kanun maddesine uydurularak, önce orman vasfından çıkartılıyor. Bu ne demek? Artık oraları orman değildir demek. Ondan sonra ne oluyor? Ondan sonra, Ankara’da kendine yandaş bulanlar buraları satın alıyor, sonra ağaçları katlederek ya maden ocağı işletiyor, ya maden arıyor ya da yerine konut inşa ediyor. Ondan sonra ne oluyor? Birileri ceplerini doldururken, güzelim ağaçların olduğu, içinde binlerce yabani hayvan ve bitkinin olduğu, ülkemin akciğerleri olan ormanların yerinde yeller esiyor, yerlerinde ya delik deşik olmuş bir arazi görünüyor ya da yerinde katlarca katlar, siteler, yazlıklar, konutlar, oteller yükseliyor. Peki ne uğruna? Biraz daha fazla zengin olmak, biraz daha çok kazanmak uğruna? Peki doğal hayat? Hikaye! Peki, ülkenin geleceği? Onlara ne? Peki, gelecekte çocuklar ormanı, ağacı, kuşu, böceği tanıyamayacak! Aman canım, kitaba baksınlar görsünler.. Zaten ormanlar orada boş boş duruyor, hiç olmasa bir işe yarar. Ülke gittikçe kalabalıklaşıyor, onlara ev, yazlık vs. lazım değil mi ? Maden arayanlarda da başka bir hengâme ve başka bir masal var. Ülkenin altında zenginlikler öylece yatıyor, neden bunu gün ışığına çıkartmayalım. Bu ülkenin zengin olmasını, refaha kavuşmasını istemeyen, vatan hainidir. Bunu düşünen, böyle söyleyen o kadar çok kişi var ki? Hatta en yetkili ağızlar şuan mecliste. Hatta bakanlık bile yaptılar, yapıyorlar !.. Daha birkaç ay önce, Orman Bakanı olan Pepe’nin bir şirkete usulsüz maden ocağı açma izni verdiğini gazetelerde okumuştuk, bende bununlar ilgili bir yazı yazmıştım. Sonra üstüne gidilince, ocak kapatıldı, izni iptal edildi. O zaman izni neden verdiniz efendiler? Kaz dağlarına “altın arama” iznini neden verdiniz efendiler? O güzelim çam ormanları teker teker yok ediliyor. Ne için ? Altın için.. Bir kilo altın için kaç ton toprak deşilmesi, kaç bin ağaç kesilmesi gerek, hiç hesap kitap yaptınız mı efendiler? Önünüze gelen evrakları bakarak, inceleyerek imzaladığınızı bile zannetmiyorum. Orada o ağaçlar kesilirken, çevre felaketi yaşanırken, geriye ölü bir doğa kalacakken, birilerinin çıkıp “altının çıkartılmamasını düşünen, isteyenler vatan hainidir” demesi kanıma dokunuyor. Madem öyle, öyleyse duyduk duymadık demeyin : “ Ben bir vatan hainiyim!..”

Benim gibi başka vatan hainleri de varsa eğer, birilerine kulak verin.. Ömrünü, Türkiye’nin taşına, toprağına, ağacına adamış bir vatan haini bir kampanya başlattı. Bir milyon imza istiyor. Ben imzamı ve yetkimi verdim. Ben aşağıdaki dilekçeyi imzaladığımda sayı 158.357 idi. Başka vatan hainleri varsa aramızda, imzalasın. Eğer yoksa kaz dağlarının, kaz gibi yolunduğuna şahitlik etsin..

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Sayın Başkan ve Üyeleri
Sayın Başbakan
Sayın Çevre ve Orman Bakanı

Başımız dertte. Dünya ısınıyor, iklimler değişiyor, afetlerin sayısı ve şiddeti artmaya devam ediyor. Dünyamız çölleşmeye, açlığa, susuzluğa doğru giderken doğal dengeler bozulurken çözüm, yeşil örtüyü korumak ve genişletmektir. Ama biz ne yapıyoruz ? Nefes almamızı sağlayan, topraklarımızı, suyumuzu koruyan, binlerce canlının yaşam kaynağı, yuvası ormanlarımızı korumamız gerekirken sözde “yasal” yollardan satmaya çalışıyoruz.

Ormanlarımız satılık değildir. Anayasaya aykırı, ulusa ait ormanları satışa çıkararak mülkiyet hakkını hiçe sayan ve orman talanının önünü açan 2 B orman arazilerinin satışına geleceğimiz ve çocuklarımız için hayır diyoruz. Ormanlarımızın satılmaması hep orman kalması için; aşağıda imzası bulunan biz Ülke Gönüllüleri, başta TBMM Başkanımız, Başbakanımız ile Çevre ve Orman Bakanı olmak üzere Yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bütün üyelerinden, ilişikte yer alan 2 B ile ilgili çözüm önerilerimizi dikkate almalarını, 2 B orman arazilerinin satılmamasını ve tekrar 2 B’lerin yaşanmaması için gereken önlemleri almalarınız istiyoruz.

Sayın Hayrettin Karaca’ya sonsuz teşekkürlerimle…
(internet sitesindeki e-imza için adres : www.tema.org.tr/2B/index.asp )

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..