Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Ben kendimi affediyorum

Ben kendimi affediyorum
 

Daha önce yazdığım iki blogda; dışarıda yaşadığımız her şeyin sebebinin kendi içimizdeki korkular olduğunu anlatmaya çalışmıştım. Kızdığımız insanlar ve korkular..

Korkularımızı bulduk ve kabul ettikten sonra sıra geldi en önemli aşamaya yani kendimizi affetmeye..

İnsanın yaşadığı birçok sorunun altında yatan en önemli sebep kendisini olduğu gibi kabul edip sevememesi olduğunu düşünüyorum. İçinde eksikliğini hissettiği sevgi, takdir edilme ve onaylanma isteğini dışarıda arayıp kendini tamamlamaya çalışır. Oysa bilmediğimiz şey; her insanın kendi içinde tam ve bütün olduğu ve dışarıdan hiçbir şeye ihtiyacı olmadığıdır. Her insan kendi içinde tam ve bütündür. Çünkü her insanın içinde Allah'tan bir parça vardır. Allah yarattığı her kuluna kendi ruhundan üflemiştir. Üzerini çeşitli korkularla kapatıp sesini duyamadığımız bu parçamız her zaman bize bizim için en doğru olanı göstermeye çalışmaktadır. Yeter ki onu dinlemeyi isteyelim.

Yaşadığımız her kötü ve iyi diye nitelendirdiğimiz olayların sebebi biziz. Başka insanlara kızmak ve kin duymak sadece kendimizden kaçışı hızlandırıp, üzerimizde taşıdığımız yükleri ağırlaştırmaktan başka bir işe yaramıyor. Sonunda kendimizi bir kısır döngünün içinde buluyoruz.

Mutsuz, sevgisiz ve kızgın hissettiğimiz her anda etrafımıza yaydığımız enerji ile yine kendimizi aynı duygular içine sokacak olayları ve kişileri yaşantımıza çekiyoruz. Hem de her seferinde daha ağır bir şekilde yaşamak üzere.

Bu kısır döngüyü kırıp hayatımıza olması gerektiği gibi; sağlık ve huzurla devam etmenin yolu ise öncelikle kendimizi affetmekten geçiyor. Biz kendimizi affedip, yaşadığımız her şeyin sorumluluğunu aldığımızı kabul edersek; ilk önce yaydığımız enerji değişecek, üzerimizden ağır bir yük kalkmış olacak ve farkındalığımız artacaktır.

Denemeye değmez mi?

Gözlerinizi kapatıp kendi görüntünüzü gözünüzün önüne getirin ve kendinize şunları söyleyin.

Yaşadığım ve yaptığım her şeyi seviyorum

Tüm yaşadıklarımı yaşanması gerektiği için yaşadım

Yaşadığım ve yaptığım her şey için kendimi onaylıyorum

Beni bir başkasının onaylaması gerekmiyor

Ben kendimi onaylıyorum

Ben kendimi seviyor beğeniyor ve onaylıyorum

Yaşadığım her şey benim kendi seçimim

Verdiğim her karar benim kendi seçimim

Ben tüm kararlarımı ve seçimlerimi onaylıyorum

Ben kendimi onaylıyorum

Ben kendimi affediyorum

Ben kendimi tümüyle seviyor ve takdir ediyorum

Hayatı seviyorum

Yaşamayı seviyorum

Ben kendi varlığıma şükrediyorum

Affetme meditasyonu Nil Avunduk' un çalışma notlarından alınmıştır.

 
Toplam blog
: 117
: 2437
Kayıt tarihi
: 07.02.09
 
 

1970 Tokat doğumluyum. İstanbul Tıp Fakültesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar bölümü mez..