Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '07

 
Kategori
Sinema
 

Ben perilere inanıyorum!!!

Ben perilere inanıyorum!!!
 

Çocuklar uçamaz mı? Biraz peri tozuyla neden olmasın. Ben perilere inanıyorum, hem de hepsine. Yoksa siz de mi büyümeyi seçtiniz? Zaman sizden hayal gücünüzü mü çaldı yoksa? Çocukluğunuzu mu unuttunuz?

Şimdi seçim yapmalısınız fakat ne kadar çocuksu yaşamak istiyorsanız o kadar cesur olmalısınız ve düşler ülkesini bulmak için kısa bir yolculuğa çıkmalısınız, dönüşü olmayan bir yolculuk…7 dalda Oscar adayı, FINDING NEVERLAND / Düşler Ülkesi, Johnny Depp, Kate Winslet, Dustin Hoffman. Yöneten Marc Forster. Hayal gücünüz sizi nereye kadar götürebilir?

Hayal dünyası çok geniş olan ve içindeki çocuk bir türlü büyümeyen J.M.Barrie evlidir ama pek de sıradan bir hayatı yoktur. Bir gün hayatına, dört oğluyla zar zor geçinen dul bir anne Sylvia girer. Barrie, Sylvia ve çocuklarıyla birlikte geçirdiği zamandan en büyük eseri olan Peter Pan için gerekli ilhamı alacaktır.

Bir sahnede karisi kendi yatak odasina, Depp kendi yatak odasina girmek uzere kapilarini acitiklarinda karisi normal bir oda ile, Depp ise bir hayal dunyasi ile karsilasir. İşte olmayan ülkenin büyüsü ve yaşadığımız dünya, kaptan kancasız ve Tinker Bell’siz. Aslında hayat bir rüyadır ve uyanmak bizim elimizdedir.

Sezgiler bulur, bilim adını koyar. Mesela, J.M. Barrie, hiç büyümek istemeyen bir çocuk olan kahramanın, psikolojide Peter Pan sendromu denen kişilik yapısına adını vereceğini düşünmemişti muhakkak onu yaratırken. Büyümekten nefret eden Peter Pan ve çocukluğuna geri dönemeyen bizler.

Timsah saati yutmuş tiktakları duyuluyor, zaman su geçirmez bir gerçek ama gözyaşlarınız ıslatabilir evinizdeki tüm saatleri ve durabilir zaman.

Ve şimdi , eğer perilere inanıyorsanız, ellerinizi çırpın…

 
Toplam blog
: 39
: 1464
Kayıt tarihi
: 24.06.07
 
 

19 yaşında İstanbul Üniversitesi'nde amerikan edebiyatı öğrencisiyim. Hobilerim: okumak, yazmak, fil..