Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '13

 
Kategori
Futbol
 

Benfica’ya yenildik, çünkü:

Benfica’ya yenildik, çünkü:
 

Benfica - Fenerbahçe


Akşam herkesin gözü kulağı Justin Bieber konseri olmasına rağmen Estádio da Luz Stadı’nda yani namı değer Işık Stadı’ndaydı. UEFA Ayrupa Ligi’nde belli bir aşamadan sonra herkes bu işin finalde son bulacağını düşünüyordu ama olmadı.

Rıdvan Dilmen’in de dediği gibi biz maçı Kadıköy’de kaybettik. Bir gol daha bulmuş olsaydı kendi evimizde bu maç daha farklı olacak ve biz çok rahat tur atlayacaktık fakat kendi evimizdeki müthiş şanssızlığımız bizi finalden etti.

Hakem maçın ilk yarısında Fenerbahçe lehine hatalı bir karar verdi penaltı pozisyonundan önce Sow’un ofsayt pozisyonunda olduğunu görmedi bunun dışında çok güzeldi denilebilir. Fakat maçın ikinci yarısı maalesef seyirciye yenik düştü ve etki altında maç yönetti. Sanki düdük seyircideydi ve onlar üflüyordu deliğe. Kararlar maçı Benfica’nın lehine hızlandırdı veya yavaşlattı sonuçta onların kontrolünde maçın seyir etmesine sebep oldu.

İkinci parantez ise sertlik. Gökhan Gönül’e yapılan insanlık dışı müdahale, Sow’un kafasına kasti kafayla vurma ve her pozisyonda topu bırakıp oyuncuyla uğraşma taktiğiyle Fenerbahçe’yi oyundan yıldırılmaya ve etki altında bırakmayı amaçlıyordu. Bu konuda yüzde yüz başarılı oldular dersek yalan olur ki daha dünkü çocuk denilen Salih Uçan bile dişe diş kora kor bir mücadele örneği göstererek maçın hakkını verdi.

İşte benim içinde başlıktaki çünkü burası. Salih Uçan gibi Avrupa deneyimi olmayan ve gencecik bir delikanlı bu kora kor müdahale içerisinde bile etki altında kalmayıp savaşmayı becerebilirken ne oluyor da Kuyt gibi bu maçların adamının eli ayağı titriyor? Akşam kaç kişinin dikkatini çekti bilmiyorum ama en deneyimsiz futbolcumuz sahada en çok deneyimine güvenilen Kuyt oldu.

Sakatlıklara sevinmemiz imkansız ama Selçuk Şahin’in oyun dışı kalmasına üzülen pek kimse yoktur herhalde. Bu Aykut Kocaman’la Selçuk arasında ne tür bir ilişki var bilemiyorum ama artık vazgeçse şu Selçuk’tan daha iyi olacak. Mehmet Topal, Selçuk Şahin gibi futbolcular Fenerbahçe’nin futbolcusu değil. Artık takımının satmak için uğraştığı değil de kalması için savaştığı futbolcuların Türkiye’de oynama zamanı gelmedi mi sizce de?

Fenerbahçe akşam sonuç olarak Kuyt’un sağ çaprazdan boş kale varken yan ağlara attığı topuda göz önüne aldığımızda kendisinden beklenenin çok altında performans göstererek mağlubiyetin baş sebebiydi. Ama bunun dışında buraya gelene kadar her futbolcu aldığı paranın hakkını sonuna kadar vererek futbol oynadı ve elense bile tüm Türkiye’nin takdirini kazandı.

Tebrikler Fenerbahçe..

Mehmet Emin ÖZTÜRK

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..