Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '13

 
Kategori
TV Programları
 

Beni böyle sev, sürpriz sezon finali,

Beni böyle sev, sürpriz sezon finali,
 

Ayşem ayrılıkta gözyaşlarını tutamaz.


TRT 1.in güzel dizisi Beni Böyle Sev, sürpriz bir sezon finaliyle yaz tatiline girdi. Reytinglerde 3 basamak gerilese de özel bir izleyici kesimi var.

Geçen bölüm Ömer’in halası Eda Hanım çiftimizi kontrol için evlerine gelmişti. Bu ara baba Nail Usta da eve gelir. Eda Hanım ile önceden tanışıp tanışmadıkları konusu sorun yaratır. Baba kız birbirlerini az da olsa kırarlar. Nail Usta evi terk eder, Eda Hanıma gönlü kaydığı için kızına bir şey söylememiştir.

Seda para tuzağı işini, ablasının arkadaşı Nilay’ ın yaptığını öğrenir. Nilay bu davranışı ile ablasının kendisine Amerika’ya gitmeden önce yaptıklarının, sevgilisini elinden almasının intikamını almak istemiştir.

Seda önce Furkan’ın babının köfteci dükkânında arar Furkan’ı. Sonra da evine kapısına kadar gider. Annesi Safiye Hanım Seda’ ı hoş karşılamaz. Furkan dışarı çıkar, Seda olayı kimin yaptığını anlatır. Furkan’dan defalarca özür diler, Furkan kendisine yapılanı kabullenemez, "Bitti bu iş, hoşça kal" der ve noktayı koyar ve Seda' ı af etmez.

Bu arada Haluk Beyi karısı kapının önüne koyar, Haluk Nezihi’nin yanına bekâr evine döner. Bu olaydan çok etkilenen Nezih, Reyhan ile çıkmaktan vazgeçer, Reyhan şok olur, gururunu incittiği için Nezih’in üstüne yürür.

Öte yandan Fahriye Furkan’ın babasının işyerine gider, Furkan’a sinemaya gitmeyi teklif eder, bu değişiklik Furkan’ın da hoşuna gider. Birlikte sinemaya giderler. Furkan Fahriye' e "Harbi kısın" der ve onun gurunu okşar. Seda tekrar Furkan’ın evine gider. Annesi lafı sokar, kız arkadaşıyla sinemaya gittiğini söyler. Bu ara Furkan gelir. Seda Konuşmak ister. Bütün hissettiklerini anlatır, ona güvendiğini söyler, af diler. Furkan aşağılanmasını ve suçlanmasını af edemez. Belki zamanla diyerek açık kapı bırakır ve ayrılır.

Bu ara Ayşem okul arkadaşı Şebnem jandarma gibi evlerine iyi geçinip geçinmediği kontrole gelir. Ömer çok bozulur. Ayşem de ses tonunu arttırarak biz iyiyiz der ve kovar. Kapıda Haluk beyle karşılaşıp, arabasına biner emrivaki kendini gideceği yere götürtmesi çok komikti.

Ömer ayrılmadıklarını söylemek, babasıyla konuşmak için baba evine gider. Ayrılmayacaklarını, babasına ava giderken avlandığını söyler. Baba Reha bey oğluna tokat atması ile anne Nadide Hanım bayılır yere düşer. Acilen hastaneye kaldırırılar. Herkes hastaneye gelir. Nail usta, Haluk Bey, Nezih, Reyhan, Fahriye toplaşırlar. Sürtüşmeler burada da devam eder. Haluk Bey kızılca kıyamete düşmüşüz ifadesi tam yerindedir. Nail Bey olayların büyümemesi için hastaneyi terk eder. Ömer ve Ayşem babalarını uğurlar iken acil serviste,trafik kazası geçiren Seda’nın sedyede yaralı görmeleriyle şok olular.

Reha bey kötülüklerine devam eder. Hastaneden adamlarına talimat verir. Köfteci Nail ustanın arabasını kundaklatır. Araba yanar. Bu olay üstüne çalan “Hey gidi Karadeniz” türküsü oldukça duygusal ve anlamlıydı.

Ayşem etrafındakilerin mutsuzluğunun kendilerinde aramaktadır. Nezihi ile Reyhan kavga edişi, Seda ile Furkan’ın arasının açılması kendilerinden bilmektedir. Herkesin başına felaket açtıklarını söyler.

Seda’ ın kaza haberini alan Furkan gelir. Üzgündür, bu olanlar benim yüzümden, benim suçum der, kendini suçlar. Furkan yumuşar, Seda’ ı ilk gördüğüm günden beri aklından çıkmadığını söyler, duygusal anlar yaşayıp, birbirlerini af ederler.

Nezih Hollanda’ya gitmekten bahsetmektedir. Etrafındakileri üzdüğünü, bu yüzden gideceğini Reyhan’a söyler. Ve özür diliyerek aralarındaki soğukluğu son verirler. Reyhan “seni çok seviyorum Nezih” diyerek yurtdışına çıkmaktan vaz geçirir

İftar sofrasında Ayşem ve ömer yüzleşirler. Ayşem  “Bizim mutluğumuz insanlara zarar veriyor” saplantısına kapılmıştır. Ömer karısını ikna etmeye çalışır. Ayrıca babasının kundaklama yaptığını ispatlarsa, polise gideceğini, Ayşem’ in babasının kendi babası yüzünden Akçaabat’ a döndüğünü söyler.

Herkes mutludur güzel bir sezon finali olacak diyordum ki, Sayın Senaristlerimiz baş rol oyuncularımızı ayırarak bana ve seyirciyi ters köşe yaparak üzdü.

Ömer ve Ayşem birbirlerini ölesiye severler. Ama ayrılık kara bulutları üzerlerine çökmüştür. Ömer, “seni çok seviyorum, Ayşem senden vazgeçemem” Der. Ayşem; “Ben de senden vazgeçemem, ayrılmak zorundayız” der ve  Ömer’ i “Ben sensiz yaşayamam”  dese de, ayrılmayı kabul eder.

Ayşem Karadeniz yemenisi başına takar, valizini toplar Akçaabat’a döner. Gebelik testinde hamile olduğunu öğrenir. Bu havadis önümüzdeki sezon tekrar bir araya geleceklerinin işaretidir bence. Mutlu birlikteliklerini yeni sezonda hep beraber göreceğiz.

Güzel bir dizi, kıpır kıpır yürekleri okşayan, ara ara gülümseten bir yapım. Tüm yayın, yapım, oyuncu kadrosu, başta Zeynep Çamcı ve Alper Saldıran’ a ve diğer emeği geçenlere, binlerce teşekkürler.

Mutlu tatiller diliyorum.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face : ab.balcilar@hotmail.com

Blok: milliyet.com.tr/cansever

 

 

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..