Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '08

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Benzine alternatif bitkiler

Benzine alternatif bitkiler
 

AB ve ABD, 2010 yılına kadar benzine karıştırılacak bioetonol oranı ile motorine karıştırılacak biodizel oranını %10 artırmayı programına almış..

Küresel ısınma ve kuraklığın, tarım ve tarım ürünleri üzerindeki olumsuz etkisi sonucunda dünyada başlayacak açlık ve sefalet düşünülürse zamanlama müthiş öyle değil mi...?

Bilindiği üzre bu tür yakıtların temel maddesi; buğday, mısır, ayçiçeği, şeker kamışı ve kanoladır...

Dünya hızla kuraklığa giderken ve etkisi fiyat artışlarına yansırken , temel gıda maddelerinin, petrole alternatif yakıt olarak kullanılmak istenmesi, insanları , savaşın eşiğine getirecek ve dünya önüne geçilemeyecek bir talana ve yağmaya sürüklenecektir.''Dağda aç kalan kurt köye iner ''misali, dünyada bir açlık ve kıtlık savaşı çıkabilir...

Bunlar iyi düşünülmeli, hesaplanmalı ve ona göre hareket edilmelidir.

İnsanlar aç gezerken, bazı gıda maddelerinden yakıt elde etmeye çalışmak akıl karı değildir. Dünyada hızla artan ve önün egeçilmesi pek mümkün olmayan benzine alternatif çözümler elbetteki düşünülmeli, bunun çalışmaları yapılmalı ve planlanmalıdır .Ama bu çözümler insanların tükettikleri , zaruri gıda maddeleri üzerinden olmamalıdır. Gıda maddelerine alternatif bitkiler araştırılmalıdır .Anadolu'da çok çeşitli ve yüksek verimli bitkiler yetişmektedir.

Örneğin ''Aspir''denilen bitki bunlardan biridir.Aspir, kuru tarım alanlarına uygun, 3-4 ay kadar kısa bir sürede yetişen ve de oldukça yağlı bir bitkidir ve yüz kilo aspir'den 35 kilo yağ elde edilebilmektedir.
Bu bitkinin küspesi , hayvan yemi olarak ve yemeklik yağ olarak kullanılmakta.

Tohumu ayçiçeğini andıran bu bitki ile yapılan denemeler şimdilik olumlu sonuçlar vermektedir....

Bir diğer enerji kaynağı ise;taza fındığın kabuğu olana ''Çotanak.''Türkiye'de yetişen bu bitkinin kabuğundan biyo
yakıt elde edilebilse, ülkenin benzin ihtiyacının %6 sı rahatlıkla karşılanabilecek.

Yoksa buğday ya da mısır yerine yakıt yer , içeriz.Karnımızı doyurduk sıra araçlarımızı doyurmaya geldi....

İnsanların açlıktan ölmesi , dünyayı yöneten ve insanların sırtından geçinen aslak ''emperyalizm'' denen düzenin sanırım işine gelmez.Yoksa ürettikleri teknolojileri kim kullanacak...?

Yoksa insana ya da insanların yiyeceklerine alternatif bir madde de üretebilirler belki de o muhteşem zekalarıyla. Ya da üretebileceklerini sandıkları insana alternatif yaratıklar, robotlar, benzin ya da yağ ile çalışan...

Aç gezsek olur da , az gezsek olmaz.

 
Toplam blog
: 147
: 1030
Kayıt tarihi
: 01.07.07
 
 

14/02/1973 İstanbul doğumluyum.İstanbul Üniversitesi Turizm İşletme mezunuyum.İngiltere ye gittiğim ..