Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Murat GÜLCEK - Yakamoz35

http://blog.milliyet.com.tr/gulcek

01 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Beraberbahçe

Beraberbahçe
 

Kadıköy'de birinci maçında iki puan kaybeden Fenerbahçe, bu maçta puan kaybetme lüksü olmaksızın çıktı taraftarının karşısına. Evinde oynamanın verdiği avantajla maça hızlı başlayan Fenerbahçe ilk dakikalarda oyunda üstünlük kursada istediği golü bulamadı. Trabzonspor maçında da ilkyarı pozisyonları değerlendiremeyen Fenerbahçe, Gaziantep karşısında da ilk yarı gol atamayınca. İlk yarı golsüz kapandı.

Deplasman takımlarının Fenerbahçe sahasında tek istediği sonuç ilk yarının golsüz bitmesi yönünde oluyor. Gaziantep'te bugün bunu başardı. Orta sahayı ve defansı kalabalık tutan Antep kontraataklarla gol bulmaya çalıştı. Fenerbahçe her zaman ki pasif oyununu oynuyor. Geçen haftaki hareketli maçtan sonra bu maç oldukça düşük tempoda geçti diyebiliriz.

Fenerbahçe'de bu sene kazanma hırsı yok. Kendi sahasında oynadığı halde sanki maçın golsüz bitmesini istermişcesine bir oyun sergiliyorlar. Takımı ateşliyecek bir tane futbolcu yok. Böyle maçlarda gözüm Tuncay'ı aramıyor dersem yalan olur. Tuncay skor ne olursa olsun koşan ve yanındakileride koşmaya teşvik eden bir futbolcuydu. Bugün bu tarzda bir tane bile futbolcumuz yok.

Aragones'in takıma birşey kattığını zannetmiyorum. Euro 2008 kupasının İspanyol futbolcuların kalitesiyle kazanıldığının kesinlik kazandığı kanısındayım. Bu hoca ve bu taktikle şampiyon bile olsak kesinlikle mutlu olamayacağız.

80 dakika Fenerbahçe'yi durdurup oyalamaya çalışan Gaziantepspor. Bu dakikadan sonra Mehmet Yozgatlı' yı da oyuna alarak daha hızlı çıkıp maçı lehine çevirme çabasına girdi. Bir kaç tane üst üste pozisyon bulmaları iştahlarınıda kabarttı. Takip eden pozisyonlarda da golü bularak Fenerbahçe' yi 82. dakikada karanlığa sürüklediler. Aragones'in ısrarla oynattığı Guiza ile Fenerbahçe bir kişi eksikmiş gibi oynadı maç boyu. Tek umudu olarak oyuna soktuğu Jusico'da girdiği gibi çıkınca Fenerbahçe sahada bence dokuz kişi kaldı.

Fakat Fenerbahçe'nin en büyük özelliği gol yedikten sonra iyi oynamasıdır. Gaziantep golü erken bulsaydı maçı bence kaybederdi. Çok güzel ve uygun bir dakikada gol buldular fakat Fenerbahçe her zaman ki gibi golden sonra uykudan uyandı ve futbol oynamaya başladı. 82 dakika hiç bir şey yapamayan takım son on dakikada neredeyse galibiyeti kaçırdı diyebilirim.

Alex' in golünüde alkışlamadan geçmeyelim. Gerçekten inanılmaz güzel bir vuruştu. Herşey bitmedi dercesine bir vuruştu, alkışlıyorum.

İkinci yarı derbilerin deplasmanda olacağı için puan kaybetmekten çekiniyorduk. Fakat biz derbilerde puan kaybetmiyoruz işte böyle maçlarda kaybediyoruz. Sahamızda ki ikinci maçımız ve kaybedilen dördüncü puan. Böyle nereye kadar gider bilemiyorum.

Gaziantepspor' u da kutlamak gerekiyor. Oyunu çirkinleştirmediler. Hakemler oyunu çirkinleştirdi. İki takımında birçok pozisyonuna yanlış düdük ve bayrak kaldırdılar. Bir Fenerbahçe'li olarak Fenerbahçe'nin iyi oynamadığını düşünüyorum. Böyle bir takımın karşısında hızlı ve akıllı oynayan her takımın kazanacağı düşüncesindeyim. Açık yüreklilikle söylemek gerekirse maç Gaziantepspor'un hakkıydı diyebilirim.
Gaziantepspor'a bundan sonra ki maçlarında başarılar dilerim.


01.Şubat.2009
Murat GÜLCEK

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 150
: 1014
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

İzmirliyim;Şehrimi ve ülkemi seviyorum.Yaşamayı seviyorum. Eğlenmeyi, eğlendirmeyi seviyorum..