Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Dede'nin Fenerbahçe'si deşifre oldu

Dede'nin Fenerbahçe'si deşifre oldu
 

Fenerbahçe'nin sezon başından bu yana süregelen sistemsiz, sıradan oyunu, pasif futbolu artık tüm takımlar tarafından çözülmüş vaziyette. Defanstan itibaren ağır aksak oluşturulmaya çalışılan pozisyonlar, ortada Alex ve Emre'nin gereksiz top kayıplarıyla ya da ilerde yalnızları oynayan Güiza'da son buluyor.

Geçen haftaki derbi maçındaki şansı bu hafta da devam ediyor. Şansı diyorum çünkü Fenerbahçe'nin kalesinde gol ve goller görmesi içten bile değil. Geçen hafta Gökhan ve Umut'un beceriksizliği ile 1 puanı kurtaran takım, bu hafta da yine kendi sahasında, sezonun ilk maçında yenildiği Gaziantep karşısında zor anlar yaşıyor. Defans hattında Gökhan ve Edu'nun yokluğu savunma düzenini güçleştiriyor. Ayrıca yine Gökhan'ın yokluğu, Fenerbahçe'nin kanatlardan bindirme yapamamasına ve orta alanda kaybolmasına neden oluyor.

Hızlı hareket eden her takım Fenerbahçe'nin korkulu rüyası oluyor. Aragones ise bizleri şaşırtmamaya devam ediyor ve Güiza ile birlikte sabrımızı deniyor.

İlk devre boyunca, genelde Gaizantep'in Fenerbahçe defansı arkasına kaçırdığı toplarla, girdiği pozisyonları izledik. Tabata ve Murat Ceylan'ın Volkan'la karşı karşıya kaldığı pozisyonlar durumu iyice zorlaştırıyor. Fenerbahçe defansının ofsayt taktiği de takımın başına dert açabilir.

İkinci yarı Gaziantep'in baskısı hissedilir derecede arttı. Takımın orta alandaki top hakimiyetsizliği, düzensiz olan defans için her an tehlike oluşturuyor. Oyuna dahil olan Semih ve Kazım ile hiç olmasa sağ kanat işlemeye başladı. Ancak ceza sahasına top indirmek için de ileride çoğalmak gerekir ki yürüyen ayaklarla bu olacak iş değil.

Fenerbahçe'nin devre arasını iyi değerlendirememesi, bir kaç hafta içinde pahalıya mal olacak gibi görünüyor. Takımın bu temposu ve Aragones'in alternatifsiz kurgusu iflasın eşiğinde. Bu sinyaller hiç de hayra alamet değil. Aziz Yıldırım; Anadolu takımlarından daha kötü oynayan kadrosu ve dünyadan bihaber teknik direktörüyle sandığı zor görür. Açık söylemek gerekirse bu da benim için bir temenni. Artık bu kalitesiz kadroyu izlemekten de her hafta aynı şeyleri ifade etmekten de inanın sıkıldım. Gaziantep'in Erman'la kazandığı gole verdiğim tepki ile Alex'in attığı şık gole tepkisiz kalışım, içimdeki bıkkınlığın dışa vurumu oldu sanki.

Alex; 90 dakika etkisiz kaldığın maçta, 85. dakikada attığın şık golle günü kurtardın. Maalesef ki biz artık 1 puanla günü kurtarır olduk.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..