- Kategori
- İnançlar
Beş Milyar
Ateş'e Güneş'e Ay'a tapma dönemlerini yaşayan insanoğlu günümüz dünyasında Hindistan'da hala inek'e tapınma devam ederken üç büyük dindeki ortak tanrı inancı da devam etmektedir.
Beş milyar öncesinin bilinmezliğini hala gizemliğini koruyan dünya'mızın oluşum evresinde gece ve gündüzlerin meydana gelişinden tüm canlı varlıkların (bitki hayvan dahil) oluşumuna kadar dünya'nın raslantı sonucu 23,5 derece eğik olmasına bağlı olduğunu bilim insanları ortaya koymuştur.
Gözle göremediğimiz ama evrenin oluşumunda bilim insanları tarafından mutlak bir enerjinin varlığından söz edilen bu enerjiye bu güce bir toplum inancına göre tanrı adı verilirken diğer bir toplum inancında Allah adı ile anılmakta, bir başka toplum inancında rap denilmektedir.
Rap'ı, Tanrı'yı, Allah'ı ararken içimizi sorgulamalıyız. Rap Tanrı Allah içimizdeki yani yüreğimizdeki sevgi'dir aslında..
Sevgi her yerde her yere, sevgi canlı cansız tüm varlıklara olduğunda Rap Tanrı Allah karşımıza çıkıyor zaten.
Siz eğer yüreğinizde sevgi yerine -amiyane tabirle- ipe sapa gelmeyen merhametsizlik zorbalık vicdan dışı duyguları barındırıyorsanız fesatsanız yalan söylüyorsanız inanınız sizi ben bile kurtaramam bilmiş olunuz. Sonra demedi demeyiniz!
Yüreğinizde sevgi'yi barındırıyorsanız merhamet kendiliğinden geliyor zaten vicdan kendiliğinden oluşuyor zaten..
Sevgi'yi barındırıyorsanız yalan'a ihtiyaç duymazsınız..
Sevgi'yi barındırıyorsanız fesat olamazsınız, zorba hiç mi hiç olamazsınuz..
Sevgi'yi barındırıyorsanız saygı zaten kendiliğinden doğar büyür ve uzar uzar uzar!