Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '19

 
Kategori
Siyaset
 

Şu Şekilde Devam

Daha koridorda yapacak çok işi var TRUM''ın, oturma odasına geçmeye çok zaman var.

Büyük Ortadoğu Projesi'ne geçilmek üzereeyken Türkiye'nin gerek stratejik önemi gerekse uluslararası dış politikada önemi daha da arttığını görüyoruz.

Ülke olarak bizler adalet kavramıyla, yargı yürütme ve yasama kavramlarıyla debelenirken Amerika ve Rusya büyük fotoğrafın peşinde doğu Akdeniz petrollerinden nasıl büyük pay alırız diye Avrupa ülkeleri ile birlikte temaslar içine girerek stratejiler geliştirmekte, hatta yapabilseler Türkiye'yi ekarte etmek istemektedirler.

ABD ve Rusya sadece bu petrollerle kalmayarak Ortadoğu coğrafyasındaki tüm yeraltı ve yerüstü kaynaklarını da kendilerine çekmek istiyorlar. Bakmayın siz Rusya'nın Suriye'den taraf gibi göründüğüne. Satraç oynuyorlar adeta ABD ile birlikte..

Satranç oyunu içerisinde kimler yok ki?

Irak Suriye Mısır İran Suudi Arabistan Katar, saymakla bitmez.

Stratejik öneme sahip Türkiye, büyük fotoğrafın tam da ortasında yer almakta ve Türkiye'siz hamle yapmaları imkansız. Türkiye satranç oyununda 'kale' görevini üstlenmiş durumunda..

Hal böyleyken Trump'un S-400'ler konusunda söylemiş olduğu ekonomik yaptırımlar havada kalmış oluyor..

Türkiye'ye daha muhtaç olunduğu bu dönemde Erdoğan'ın dış politika üzerindeki stratejiler daha fazla önem arzetmektedir.

Madem ki öncelik Türkiye'nin olması gerekiyor, o halde Erdoğan iç politikasını bırakarak dış politikaya ağırlık vermelidir diye düşünüyorum..

Parlamenter sistemine geri dönmekse dönülmeli ve tarafsız cumhurbaşkanı şapkasını takarak dış politikaye hız vermelidir.

İç politikadaki resim 23 haziran seçimlerinde ortaya çıkmıştır zaten. Ekrem İmamoğlu gibi politikacıların olması gereken ülkeye doğru adımını atmalıdır ülkenin.

Parlamenter sistemine devam edilirken Erdoğan'ın görevine devam etmesi ve yeni bir seçimle CHP/İYİ Parti ortak hükümetle yoluna devam etmelidir Türkiye.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..