Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '09

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş – Fenerbahçe

Beşiktaş – Fenerbahçe
 

Yine bir derbi ile karşıkıarşıyayız. Bu seferki maç belkide geçmişte oynanan bir çok karşılaşmadan daha önemli. Özellikle Fenerbahçe için. Nedenine gelince;

Fenerbahçe haftalar önce lig iddiasından uzaklaştı. Elinde bir ucundan tuttuğu kupa var. Bin ümitle yapılan transferler Fenerbahçenin dokusuna uymadı. Avrupa defteri çok erkan kapandı. Süperligde iddia kalmadı. Tek tek oyuncu kalitesine bakarsanız Fenerbahçenin bugün olduğu durum, hiç de olması gereken durum değil.

Haftalardır gerek yönetimi gerekse futbolcuları çok eleştirdik. Haklı olarak. Ama bugün artık onların biz seyircilere olan borçlarını ödeme günüdür. Fenerbahça futbolcusu olduklarını hatırlama günüdür. Dosta düşmana Fenerbahçeliliğin ne olduğunu kanıtlama günüdür.

Geçmişteki Fenerbahçenin maçlarındaki dış etkenleri de düşündüğümüzde bu hiç de kolay değildir. Belkide sadece sahadaki mücadeleleri yetmeyebilir. Ama seyreden herkese sonuç ne olursa olsun bu maç Fenerbahçenin hakkı idi dedirtmelidirler. Ancak o zaman taraftarın gözündeki yetersiz olma imajlarını düzeltebilirler. Buna da yeterli güçleri vardır.

Bir yığın dedikodu ortalarda dolaşıyor. “Bu maçı Fenerbahçe verecek, kupa finalini alacak” Fenerbahçe kulübü diğerlerine benzemez. Bunu herkese göstermelidir sahaya çıkan onbir fenerbahçeli. Göstereceklerine de inanıyorum.

Beşiktaş için fazla bir şey söylemeye gerek yok. Önceki yıllarda başkan Demirören'in söylediği sözler hatırımızdan daha çıkmadı. Bu itibarla onların ne yapacağı belli olmaz. Gerçi Mustafa Denizli gibi deneyimli ve saygıdeğer bir çalıştırıcısı var. O artıları. Hatta gerek moral gerekse ihtiyaçlarını gözönüne alırsak favori oldukları kesin. Üstelik maç kendi sahalarında.

Fenerbahçeliler için bu kulübe bu taraftara layık olup olmadıklarını kanıtlama maçı. Her iki kulübümüze de başarılar.

1/Mayıs/2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..