Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '12

 
Kategori
Spor
 

Beşiktaş’ın bir Fernandes gerçeği var.

Beşiktaş’ta bu sezon için gecikmeli bir buluşma vardı. Tayfur Havutçu ile defa takımının başında teknik adam olarak çıkması bakımından önem taşıyan bir karşılaşmaydı Karabükspor eşleşmesi.

Carvalhal’in gidişi ile ilgili hafta arası konuşmuştuk.

Aslında o gün üzerinde durmadığımız bir detay vardı. Carvalhal’in çalıştırdığı takımı Tayfur Havutçu’nun kurmuş olduğu gerçeğini atlamıştık. Bu durumda ortaya üzerinde düşünülmesi gereken yeni bir konu çıkıyor; Beşiktaş’ın bu sezon yaşadığı başarısızlık Carvalhal’den mi yoksa kadrodan mı kaynaklanıyordu?

En güzel cevabını sanırım play off serisinde Tayfur Havutçu’nun bu takımla neler yapabileceğini izlerken alacağız.

Beşiktaş’ta bu sezon hep Guti, Quaresma, Simao, Almeida’yı konuştuk. Fernandes bu transferlerin içinde hep bir bonus olarak değerlendirildi. Oysa takımın merkezinde Fernandes’in olduğu, onun yönettiği veya yönlendirdiği bir Beşiktaş her zaman etkili göründü.

Beşiktaş’ın bir Fernandes gerçeği var.

Karabük’te etkisiz ve oyunun son bölümlerinde profesyonelliğinde dışına çıkan bir Almeida’nın yanında belki de futbola küsmüş bir Quaresma izlerken, sahanın her tarafında döne döne, kat ede ede oynayan bir Fernandes vardı.

Holosko’ya verdiği gol pası hem ustalık hem de paylaşımcılık içeriyordu. Onun yerinde bir çok oyuncunun pas vermek yerine kaleyi denediğini hem Beşiktaş’ta hem de diğerlerinde sıklıkla izledik.

Holosko da gol attıktan sonra kısa süren bir şaşkınlıktan sonra arkadaşını tebrik ve teşekkür etmek için geri döndü, Fernandes’e sarıldı.

Tayfur Havutçu önümüzdeki sezon Fernandes'i takımda tutup, takımı onun etrafında şekillendirmeyi deneyebilir.

Beşiktaş’ta başka ne vardı diye kendimize sorduğumuzda aslında isim bulmada güçlük çekiyoruz.

Fernandes’in kullandığı duran top organizasyonlarında topun bir şekilde Egemen’in kafasıyla buluşması çok ilginçti. Egemen biraz daha dikkatli olabilse bu maçı Beşiktaş tarafına çevirirdi.

Hilbert bu sezon sakatlıklarla uğraştı; ancak takıma yararlı olabilecek oyuncular arasındadır.

Beşiktaş’ın defansın geriye adam kaçırma sorunu çizgi kademenin kalenin oldukça ilerisinde başlatılması nedeniyle devam ediyor. Yedikleri gol öncesinde benzer şekilde üç atak daha yaşandı.

Karabükspor, sezonun ikinci yarısında Bülent Korkmaz’la kendisini toparlamış görünüyor.

Sezona futbolun saha dışındaki sorunlarıyla başlayan Mehmet Yıldız’ın gücü, formu Beşiktaş defansını çok uğraştırdı.

Uğur Uçar’ın sağdan bindirmeleri etkiliydi.

Cernat istediği gibi oynayamadı.

Hakem Mete Kalkavan için birkaç şey söylemek gerekiyor. Çok kararlı ve düzgün bir maç yönetti. Çıkardığı kartlarda benzerlerinde görmediğimiz bir standart yakaladı. İyi bir hakem olduğunu hissini verdi.

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com 

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..