Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '17

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş'ın Özgüveni Eksik

Şampiyonlar Ligi’nde üçte üç sadece bizim takımları değil Avrupa’nın nice devlerini dahi kıskandıracak bir başarı. Fakat Beşiktaş’ın bu başarının tadını yeterince çıkarabildiğinden emin değilim. Nitekim Monako deplasmanından puansız dönülseydi bugün büyük olasılıkla bambaşka şeyler konuşuyorduk; hatta aynı durum Başakşehir maçı için de geçerli.

Ortada iyi oyunculardan oluşan ve iyi oynayan, son iki sezonun şampiyonu bir takım varken her an bir aksilik yaşanacak ve işler sarpa saracak endişesine sahip olmak her şeyden önce özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor.

Beşiktaş Süper Lig’de pekiyi gitmiyor olabilir fakat Şampiyonlar Ligi’nde, ikisi deplasmanda olmak üzere alınan üç galibiyetin üçünde de tesadüfler değil siyah beyazlıların bilinçli, isteki ve rakipten açık ara üstün olan oyunu başroldeydi. Bu nedenle, üç maç sonunda gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz ki Beşiktaş bu grubun en güçlü takımı ve gruptan lider çıkamamak sürpriz olur. Buna rağmen bugün bazı kafalarda  “dokuz puanda kalırsak çıkamaz mıyız” endişesi var.

Kaygılı bireylerin geçmişlerinin acı tecrübeler ve başarısızlıklarla dolu olması gibi Beşiktaş’ında geçmişte Valerenga veya Liverpool gibi anımsamak istemediği maçlar oldu ama bu karşılaşmalar etkilerini çoktan yitirmiş olmalı. Tıpkı başka çocukları birbirine örnek göstermenin doğru olmadığı gibi takımları da birbirine örnek göstermek doğru değil ama Beşiktaş’ınki gibi moral bozucu yenilgileri almayan takım hemen hemen yok olsa da fakat onların çoğunun kuyrukları bu kadar kolay yere inmiyor.

Kendi takımına inanmamanın daha küçük ölçekli hâli kendi futbolcusuna inanmama ve bunun en bariz örneği de Cenk Tosun. Cenk, geçen seneden beri oynadığı her maçta çok iyi işler yapmasına ve kendini sürekli geliştirmesine karşın transferin son günlerinde gündeme gelen Kristıl Palas olasılığı için bir anket yapılsa muhtemelen %80 oranında gitsin sonucu çıkardı. Nitekim bugün sosyal medya hesapları Cenk ile ilgili günah çıkarma cümleleri ile dolu.

Kendimizi dev aynasında görmeye gerek yok fakat yapabileceklerimizi küçümsemek de bir o kadar zararlı çünkü potansiyeli azaltıyor. Bugün itibariyle ne Süper Lig’de ne de Şampiyonlar Ligi grubunda Beşiktaş’tan daha güçlü bir takım yok. Bu kulvarlarda Beşiktaş geçilirse bunda sportiften ziyade psikolojik etkenler rol oynamış demektir. 

can.nizamoglu@gmail.com 

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..