Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '17

 
Kategori
Futbol
 

Tudor, Kocaman ve Çakır

Tudor rakibini hafife alan bir on bir sürdü sahaya ve ilk 15 dakikada işi bitirmek istedi fakat evdeki hesap çarşıya uymadı. Bu kez, ilk 10 dakikada iki bariz hata yapan Serdar’ın sakatlığını fırsat bilerek dörtlü savunmaya döndü ve bu değişiklikle maç için sağlam bir stratejisi olmadığını kabul etmiş oldu.

Taktik değişikliği de sarı kırmızılılara oyun üstünlüğü getiremedi zira Fenerbahçe, Beşiktaş maçında olduğu gibi Seyrantepe’de de rakibin pas bağlantılarını kesip savunmada ayakta kaldı. Hatta yakalanan kontrataklar Fenerbahçe’yi gole daha yakın hale getirdi ve doksan dakikanın en net gol pozisyonunu Yanssen buldu.

Fenerbahçe, Akhisar gibi savunma yapan takımlardansa Galatasaray gibi üzerine gelen takımlara karşı daha şanslı. Zira elde kapalı savunmaları açacak bir taktik yok. Nitekim Galatasaray’ın 10 kişi kalması sadece sarı kırmızılıların değil, Galatasaray takım halinde savunmaya geçtiği için Fenerbahçe’nin de hücum şansını azalttı ve o dakikadan sonra sarı lacivertliler hiç pozisyon bulamadı.

Tudor’un gereksiz risklerinin aksine Kocaman da hiç risk almayan bir teknik adam. Onun rakip on kişi kaldıktan sonra dahi sahadaki hücum oyuncusu sayısını arttırma cesareti gösterememesi belki de takımını iki puandan etti. Hem bu riskten uzak anlayış hem de kapalı savunmaları aşamama sorunu dikkate alındığında Fenerbahçe’nin uzun vadede işi hiç kolay değil.

Galatasaray için ise adeta yeni bir lig maratonu başlıyor. Derbideki futbol beklentileri karşılamadığı gibi Trabzonspor maçı da muhtemelen hiç kolay geçmeyecek. Tudor’un savunmayı ikinci hatta üçüncü plana iten anlayışını takdir etmek mümkün olmasa da Süper Lig’de bu hataları cezalandırabilecek çok az takım var.

Cüneyt Çakır

Cüneyt Çakır maç içinde çok hata yaptı, onun en doğru kararı Belhanda’yı oyundan ihraç etmesi oldu.Tıpkı Beşiktaş gibi Cüneyt Çakır da Avrupa’da iyi, Türkiye’de kötü ve anlaşılan tıpkı Beşiktaşlı birkaç oyuncu gibi o da maç seçiyor. UEFA yetkilileri Çakır’ı değerlendirirken onun Türkiye’deki maçlarını dikkate almıyor olmalı zira alsalar değil Şampiyonlar Ligi finali, grup maçı dahi yönetmemesi gerekir.  

Ben hiçbir hakemin bilerek hata yaptığına inanmam fakat Cüneyt Çakır karar vermeden önce kararının etkilerini düşünüyor gibi. Maçın golsüz tamamlanmasında Tudor ve Kocaman kadar onun da payı vardı.

can.nizamoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..