Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '16

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş’ın transfer başarısı

Akhisar deplasmanına nispeten rotasyonlu bir kadroyla çıkan Beşiktaş, genelinde rölantiyede götürdüğü maçı yeni transferlerinin tabelaya yaptığı etkiyle kazanmasını bildi.

Beşiktaş maça çok iyi başladı. Nitekim kısa sürede de golü buldu. Talisca ile gelen bu gol futbol dersi olarak incelenmeli. Gökhan İnler’in topu alışı, hemen tek topla Talisca’yı görmesi ve Talisca’nın yaptığı koşu ve gol vuruşu futbolun aslında ne kadar basit bir oyun olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Beşiktaş’ın golünden sonra oyunda etkinlik ev sahibi Akhisar’a geçti. Orta sahada daha hakim gözüken yeşil- siyahlılar, Beşiktaş yarı sahasında çok fazla gözükseler de bu etkinliği ciddi bir pozisyona ve gole dönüştüremediler.

Beşiktaş’ın orta sahada üstünlüğü kaybetmesinde Atiba ile Gökhan İnler arasındaki uyumsuzluğun etkili olduğunu düşünüyorum. Bu uyumsuzluğu Benfica maçında da görmüştüm. Bu futbolcuların ikisi de birebir ele alındığında başarılı isimler. Nitekim Gökhan İnler, Talisca’nın golünde güzel bir asist yaptı. Fakat yan yana gelince bir uyumsuzluk yaşıyorlar. Bu da rakip takımların Beşiktaş orta sahasını kolay geçmelerinde etkili oluyor.

Oyun üstünlüğünün Akhisar’a geçmesinde siyah- beyazlı futbolcuların golden sonra yüksek toplarla oynamayı tercih etmeleri de etkili oldu. Çünkü Beşiktaşlı futbolcular bu yüksek toplarla istediklerini yapamadılar ve topları kısa sürede kaybettiler. Beşiktaşlı futbolcuları havadan oynamaya iten faktör büyük ihtimalle sahanın kötü zeminiydi.

Bu arada Quaresma’nın ilk yarının son dakikası dışında hiçbir varlık gösterememesi de siyah- beyazlılar için olumsuz bir faktördü.

Gelgelim ilk yarının sonunda yine yeni transfer Caner Erkin’in mükemmel frikiği Rodellaga’nın da etkisiyle filelere gidince Beşiktaş rahat bir nefes aldı.

Beşiktaş ikinci yarıda rölantiye bir oyunu tercih etti. Fakat ilk yarıdaki hataları pek yapmadı. Bununla birlikte Tolgay’ın oyuna girmesinden sonra sol kanada kaydırılan Talisca burada etkili olamadı. Şenol Güneş, Sosa’yı kimi zaman solda değerlendiriyordu. Fakat Talisca daha farklı bir futbolcu ve sol kanatta etkisiz kaldı. Bu durum siyah- beyazlıların ileriye çıkışlarını da olumsuz etkiledi. Nitekim Gökhan İnler’in çıkmasından sonra Talisca tekrar yerine geçti ve rahat etti.

Bu sezon üç kulvarda yarışacak Beşiktaş için kadro genişliği çok önemli. Siyah- beyazlılar bu anlamda sezona çok sıkıntılı başladılar. Ancak son anda yapılan transferler ne kadar isabetli olduklarını gösteriyorlar. Nitekim yeni transferler Benfica maçı yorgunu takımın galibiyete ulaşmasında hem skor hem de oyun olarak etkili oldular. Talisca, mükemmel bir futbolcu. Şimdiden Beşiktaş’a hem Avrupa’da hem de ligde puanlar kazandırmaya başladı. Keza Caner Erkin her geçen gün daha iyi oluyor. Akhisar karşısında da takımın en iyilerinden biriydi.

Bu arada kaleci Fabri’ye de değinmek istiyorum. Fabri bende pozitif bir etki bıraktı. Aynı etkiyi tribünlerde de görüyoruz.

Bütün bunlar Beşiktaş’ın transfer başarısı olarak değerlendirilebilir. Nitekim her ne kadar sınırlı bir rotasyon söz konusu olsa da Benfica yorgunu takımda pek çok futbolcunun tutuk bir görüntü sergilediği geceye yeni transferler damga vurdu.

Beşiktaş’ın kadro genişliği ve yeni transferlerin başarılı olmaları siyah- beyazlılara şampiyonluk yolundaki rakipleri önünde ciddi bir avantaj sağlıyor. Yeni transferler bu başarılarını devam ettirdikleri takdirde siyah- beyazlılar önümüzdeki sezon bu kiralık futbolcuların tapularını almaya çalışacaktır.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..