Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '16

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Galibiyetle Tanıştı

Fenerbahçe yönetiminin yaptığı büyük hatalar yüzünden sarı- lacivertliler ancak ligin dördüncü haftasında galibiyetle tanışabildiler.

Fenerbahçe ile ilgili yazdığım son yazımda sarı- lacivertlilerin 4-4-2 şeklinde sahaya çıkmaları gerektiğini ifade ederek kanat bindirmelerinin önemine değinmiştim. Advocaat, takımını Kasımpaşa karşısına yine aynı düzende çıkarttı. Fakat orta üçlünün tamamen defans ağırlıklı oyuncular olmaları kafalarda soru işaretleri yarattı.

Gelgelim Fenerbahçe bu sefer doğruları yaptı. Rakibini kanat akınlarıyla alt etmeyi denedi ve de başardı. Kanatlarda oynayan Lens ve Volkan Şen maçın adamları oldular.

Tabi akınlar kanatlardan gelince ve Fenerbahçe maç daha 0-0 iken önde basmaya başlayıp da takım olarak ileri çıkınca orta sahadaki Fenerbahçeli futbolcular Kasımpaşa ceza sahasında rahat bir şekilde topla buluşma imkanı buldular. Nitekim hem Souza, hem de Ozan Tufan gol attılar.

Skor dezavantajına düşen ev sahibi takımın Fenerbahçe yarı sahasında topla daha çok oynama isteği sarı- lacivertlilerin kontra ataklarla üç gol daha bulmalarına neden oldu.

Advocaat’ın bir diğer doğrusu da maça Emenike ile başlamasıydı. İster beğenelim, ister beğenmeyelim Fenerbahçe’nin santraforları arasında şu anda en formda olanı Emenike. Ondan sonra şans alabilecek isim ise Sow. Nitekim Emenike iki asist ve bir golle maçı tamamlarken, Sow da bir gole imza attı.

Bu galibiyet Fenerbahçe’ye rahat bir nefes aldıracaktır. Lakin gözden kaçmaması gereken bir şey var. O da rakip Kasımpaşa’nın durumu. Sezon öncesi küçülme kararı alan ve geçen hafta Rıza Çalımbay ile de yollarını ayıran lacivert- beyazlı kulüp, şu anda Süper Lig’in en zayıf halkası olarak gözüküyor. Eğer ligin devre arasında takımı yenilemezlerse de büyük ihtimalle küme düşerler. O nedenle Fenerbahçe’nin oldukça fazla açık veren ve moral olarak da tükenmiş durumdaki Kasımpaşa karşısında aldığı farklı galibiyet bazı gerçeklerin üstünü örtmemeli. Öncelikle, şampiyonluğa oynayan bir takımın üç defansif orta saha ile maça çıkması, elindeki kadroya uymamasına rağmen hala 4-3-3’de ısrar etmesi çok doğru değil. En azından devre arasına kadar. Eğer ligin devre arasında iyi bir ofansif orta saha oyuncusu alınabilirse Advocaat o zaman 4-3-3’ü daha rahat oynatabilir. Şu anda bu sistemde yapılacak ısrar, Fenerbahçe’nin karşısına daha güçlü bir takım çıktığında yine pahalıya mal olabilir.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..