Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '07

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş ligden çekilecekmiş!

Beşiktaş ligden çekilecekmiş!
 

Bugün oynanan maçda Fenerbahçe Beşiktaşı 2-1 yendi. Ancak herzaman olduğu gibi yine tartışmalar tartışmalar. Bu tartışma ve yorumlar daha maçdan önce başladı. Fenerbahçe hakeme güvenmediğini açıkladı, Beşiktaş kendine göre sebepler öne sürerek derbynin ertelenmesini teklif etti. Bunlar hiç hoş hareketler değil.

Maçda önce rakip takımın motivasyonunu bozmak için rencide etmemek şartı ile demeçler verilebilir. Ama bunlar tamamen takım ile ilgili olmalıdır. Ne bileyim mesela Zico takımı şu şekilde oynatacak bizde ona göre şu sistemle oyanayacağız gibi rakibi şaşırtmaya yönelik uygulamalar olabilir. Ancak bu maçda olduğu gibi ben hakemi beğenmiyorum deme hakkımız yok, olmamalı. Türkiye ligini bu hakemler yönetiyor. Türkiyede şampiyon olan takımlar bu hakemlerle şampiyon oldu, ligden düşenler bu hakemlerle düştü, kalanlar bunlarla kaldı. Demekki bu hakemler hiç kimseye yaranamıyor.
Ben Avrupa maçlarınıda izliyorum, oradad hakemler hata yapıyor, ciddi hatalar yapıyorlar. Evet orada da eleştirliyorlardır. Bilmiyorum ancak bizde adamı bir öldürmedikleri kalıyor. Ya bu hakem bu kadar baskı altında nasıl maç yönetsin.

Yönettiği maç şampiyon adaylarının maçı. ikiside büyük takım. Kafası yerinde değil, çünkü maçdan önce o kadar çok eleştiri , o kadar çok yorum yapılmış ki maçda oluşan pozisyonlarda karar verirken ne dese onun için yanlış karar.Birinden birine yaranamayacak. Dışardan hakem mi getireceğiz. İşte diyorum sizde oturun ve izleyin oradada hakemler ciddi hata yapıyor.

Bir de maç sonu.. Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin tepki olarak artık ligdeki maçlara PAF takımıyla çıkma kararı aldığını söyledi. Sen kime tepki gösteriyorsun. Hakememi, MHK'yamı yoksa Federasyonamı. Peki sen Şampiyon olurken hakemler bunlar değilmiydi, federasyon bu değilmiydi. Futbolcularımın emeği çalındı, bu nedenle Paf oyuncuları ile çıkacağız diyorlar. Pafdakiler oyuncu değilmi. Madem o kadar düşüncelisin o gençleri neden eziyorsun. Sıkıyorsa hiçbir maça çıkmayın, madem tepki koyacaksınız.

Takımı ligden çekerim çok iddialı, sorumluluğu fazla olan bir laf. Zamanında Aziz Yıldırmda böyle bir ifade kullanmıştı, noldu yapamadı.

Ben Fenerbahçe taraftarıyım.Ancak bu tür davranışları kim yaparsa yapsın futbolumuza bir şey kazandırmıyor.Beşiktaş yönetimi madem bu kadar hassas 2 sezon önce sezon boyunca Fenerbahçenin tek bir penaltı bile alamamasını açıklasınlar.O zaman Haluk Ulusoyla kankamıydılar acaba.Yine aynı sezon Galatasaray şampiyon olsun, biz kupayı alalım demek bir nevi şike değilmiydi.Bu ifadeler o zamanda hakemlere ve federasyona bir mesajmıydı...
Bu tür davranışlar dolayısı ile Türk futbolu gerileme dönemine girdi.Bunu milli takımın aldığı sonuçlardan ve oyunundan görebiliyoruz.

Kanımca yapılacak şey Spordan Sorumlu Bakanın artık olaylara el koyması. Sadece spora özellikle futbola seyirci gibi bakmaması. Kulüp yöneticilerinin ne maçdan önce ne de maçdan sonra özellikle hakem hakkında, federasyon hakkında konuşmalarının yasaklanması gereklidir. Bu tür eleştirleri kendi aralarında yapmaları daha faydalıdır. Tüm iyi niyet çerçevesi içinde dahi olsa hakem kötü niyetli dahi olmasa bile hakkında yapılan olumsuz eleştri hakemi ister istemez baskı altına alıyor ve iki taraf içinde hatalı kararlar vermeye sevk ediyor.

Bir çift sözde medyaya olacak .Hep 4 büyük takımın durumlarını irdeliyorlar. Bu ligde 18 takım var ve diğer 14 takım olmasa bu lig lig olmaz. Turnuva olur. Kurumlar arası turnuva hüviyetine bürünür. Bu takımlarda hakem hatalarından nasiplerini alıyorlar, onlarında emeği heba oluyor. Küme düşmek zorunda kalıyorlar. Neden onlarda çekilmiyorlar. Çünkü biliyorlarki kendileri böyle birşey yapsa hatta teklif bile etseler hemen dilleri kesilir, hemen düşürürler ligden bi daha da orayı göremezler. Artık aklınızı başınıza toplayın ve futbolumuzu güzelleştirin.

Sevgi ve selamlar

 
Toplam blog
: 40
: 1056
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Odyometri Bölümünün ilk mezunlarından sayılırım.Daha sonra İktisat Fakültesi,Acil Yardım ve Afet ..