Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş-Trabzonspor

Daha ligin 20. haftası oynanıyor ama ortalıkta gezen bildiri savaşları, hakem hataları, kötü futbol vb ligimizi o kadar etkilemişki; BJK-TS maçı tam bir final havasına büründü..Özellikle Beşiktaş için ya tamam ya da devam maçıydı. Hiçte alışkın olmadığımız bir şekilde Sivasspor ve Trabzonspor ligde zirveyi ele geçirmiş, üstelik farkı açmaya başlamışlardı. Ters bir sonuç halinde Beşiktaş'ın işi çok erken bitecekti...
Tüm bu düşünceler içerisinde maçtan önce alınan skorlar bu havayı biraz dağıtmış olabilirdi.. Galatasaray yenilmiş, Sivasspor ise berbat bi oyundan sonra beraberliği zor kurtarmıştı.. Fenerbahçe ise kazanarak bu maçtan çıkacak sonucu beklemeye koyulmuştu..
İnönü stadı büyük maçlardaki klasik atmosferine çoktan bürünmüştü bile ama geçen yıllara göre tek bir fark vardı.. O da Beşiktaş'ın sahadaki oyunu ve mücadelesi.. Daha ilk dakikadan itibarem sahanın her yerinde siyah-beyaz formalar görülüyordu.. Trabzonun kilit isimleri Colman ve Selçuk presle yıldırılmış, rakip top yapamaz hale getirilmişti.. Tüm bu olumlu oyuna rağmen Beşiktaş'ın da üretken olamaması başlangıçtaki o coşkulu presi biraz kırdı.. Top sürekli Beşiktaşlıların ayaklarındaydı.. Cisse ve defans oyuncuları topu kazanıyor, Ernst topu alarak servise başlıyordu ama Beşiktaş bi türlü gole ulaşamadı.. Kanatlardan yapılan sayısız orta Song ve Egemen'in müdahalesiyle kesilirken, oyun kurucu Yusuf'un yokları oynaması sebebiyle ortadan delme girişimleri yapılamıyordu..
Daha kaleci Rüştü'yü görecek tehlike yaşamadık derken Trabzon'un golü 29. dakikade geldi.. Cale'nin derinlemesine pasında Sivok ve Gökhan Zan'ın arasından geçen top Gökhan Ünal'ın önüne düştü ve o da bunu affetmedi..Atamayana atarlar misali yenilen golde kuşkusuz Sivok baş sorumluydu.. Arkasından gelen Gökhan onu geçmişti ve Sivok kayarak topa müdahale edeceğine kendi kendine yere yapışmıştı.. Boğazın sert rüzgarı İnönü Stadının çevresinde esmeye başlamıştı..
Golden sonra oyunda değişiklik olmadı..Top yine Beşiktaş'ın kontrolündeydi.. Yaşanan karambolde İbrahim Toraman mutlak bir golü kaçırmış ve takımını beraberlikten etmişti.. Buna rağmen seyirci hiçbir oyuncuyu kötü etkilemedi.. Sadece 'Bobo....Bobo....' diyerek teknik adamdan hamle beklediler. Dedikleri de oldu..
İkinci yarı Delgado ve Bobo'nun oyuna girmesiyle Beşiktaş dahada coştu.. Sağdan, soldan, ortadan... her türlü varyasyon denendi.. Kornerlerde sayısız pozisyon harcandı.. Trabzon kendi ceza sahasından çıkmakta bile zorlandı.. Bir taraftanda seyircinin ' Şampiyonluk hasretiyle çok çile çektik.Geceleri uyumadan sabahlar ettik..Uçurumlara düşmeden tut elimizi. Şampiyon ol BEŞİKTAŞIM mesut et bizi.' tezahüratını aarkasına alan kara kartallar 78. dakikada aradıkları gole kavuştu. Tellonun kornerine müthiş yükselen Bobo, enfes bir kafa golüyle skora denge getirdi..Ardından Sivokun kafa şutunu maçı yıldızı kaleci Sylva kornere güçlükle çelebildi.. Kalan dakikalar belki gol getirmedi ama İnönüdeki Beşiktaş taraftarı günler sonra staddan mutlu ayrıldı..
2 puan elbet kayıptır ama Beşiktaş bu maçla şampiyonluk için inancını pekiştirdi. Ligin en iyisi denilen Trabzon önünde açık ara nefis bir futbol oynadı...

 
Toplam blog
: 27
: 1790
Kayıt tarihi
: 10.02.09
 
 

1990 Kadıköy Doğumluyum. Hala İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü'nde öğrenciyim. Koyu bir Beşikt..