Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş ve fazlalıkları

Beşiktaş ve fazlalıkları
 

Süper Ligde bu sezon 2 flaş transfere imza atan ve beklentileri ciddi şekilde yükselten Kara Kartal, iyi de başladığı ligde son haftalarda yediği aparkatlarla adeta şaşkına döndü. Ligin son sırasında yer alan Kasımpaşa'nın galibiyeti yok ama dün Beşiktaş'ı elinden kaçırdı. Yılmaz Vural'ın takımı Beşiktaş'a karşı öyle bir mücadele etti ki iyi oynamamasına karşın Beşiktaş'a pozisyon vermedi.

Koskoca bir Beşiktaş üstelik kendi sahasında oynadığı bir maçta pozisyonları 90'dan sonra buluyorsa vah o Kartalın haline! Şampiyonluğa oynayan bir takım böylesi vasat bir görüntü verebilir mi? Evet kabul. Bu takım şuan ligde yer alan tüm takımlardan daha çok maç oynadı. Gerek Avrupa Ligi gerek Kupa mücadeleleri ve gerek ligde dünyanın müsabakasına çıktı Kara Kartallar. Üstelik bir iki değişiklik dışında tüm futbolcular bu mücadelelerde forma giydi. Evet Beşiktaş yorgun ancak bol çeşitli bir kadroya da sahip.

Bu kadar rotasyonu seven bir hocaya sahip olan Beşiktaş, Kasımpaşa maçının ilk yarısında genç oyunculardan oluşan bir kadro ile sahaya çıkabilirdi. Necip ve Onur'un yanı sıra Fatih Tekke, Tabata gibi isimlerle maça başlasa, ikinci yarıda da Guti, Quaresma ve Hilbert değişiklikleri ile maçın seyrini değiştirebilirdi...

Her şeyden öte Beşiktaş'ın ciddi şekilde kalitesizlik sorunu var. Evet Guti ve Quaresma klas oyuncular. Hatta Dünya'da sayılı bir kaç oyuncudan biri. Ancak 2 kişi ile takım kurtarılamıyor. Ernst, Ersan ve Toraman da bu takım için önemli isimler. Peki ya gerisi?

Her ne olursa olsun, Beşiktaş kazansa da kaybetse de ruhsuz oyunculardan çok ama çekiyor. Örneğin İsmail Köybaşı... Geleceğin gözde oyuncularından biri olarak gösteriliyor ama böyle geleceği olan bir ülkenin Dünya sıralamasındaki yeri de ancak bu kadar olur. Bir iki golü, bir iki iyi maçı dışında İsmail koca sezonda yok! Mesela Erhan. Onun gibi çok oyuncu var Türkiye'de. Asla ama asla Beşiktaş'ın oyuncusu olamaz. Peki ya Nihat? Evet Porto'ya çok güzel bir gol attı ama 2 yılda bundan başka ne yaptı? Holosko açık alanların büyük oyuncusu ama hızını aklıyla birleştiremiyor. Hızlı koşan ama çok yavaş düşünen ve o düşündüğünü de yapamayan bir futbolcu.

Beşiktaş'taki bu gereksiz futbolcu kirliliğini görebiliyor musunuz? Takımın yarısı neredeyse... Gelelim oyunsal anlamdaki Beşiktaş'a... Bernd Schuster'in bu takıma iyi antrenman yaptırdığını, taktiksel anlamda takımını maçlara iyi hazırladığını düşünmüyorum. Beşiktaş takımı yardımlaşmıyor, boşa kaçan bir tane oyuncusu yok. Guti gibi bir pasörü var ama kullanamıyor. Neden çünkü futbolcuları ruhsuz! Bir Allah'ın kulu da, "Top Guti'de, şöyle araya kaçayım" demiyor. Kartal pres yapmıyor, koşacak hali de yok. Kondisyoner değişikliğine gidilmeli bir an önce! Futbol böyle oynanmaz. Beşiktaşlı 2 futbolcu arasında neredeyse 15-20 metre mesafe var. Herkes kafasına göre oynuyor. Sistem yok, hırs yok!

Bernd Schuster artık takkeyi önüne alıp düşünmeli, "Bu takımı nasıl diriltirim, nasıl iyi yardımlaşmasını sağlayabilirim, nasıl birlikte oynamayı öğretebilirim" diye... Ve artık Süper Ligi ciddiye almalı! Ve en önemlisi gereksiz futbolculardan bir an önce kurtulmalı... Bu gereksizlerin oynadığı kadar Necip, Onur, Ali Kuçik de oynar. Hiç değilse altyapıdan yetişen gençlerle oynasın! En azından bunlardan fazla koşarlar!...

 
Toplam blog
: 7
: 643
Kayıt tarihi
: 22.10.10
 
 

Sakarya Üniversitesi Dış Ticaret 2. Sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda 4 senedir Sakarya'da yayın yapa..