Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

Hagi'nin küçük düşüncesi

Hagi'nin küçük düşüncesi
 

SporToto Süper Lig'de bu hafta yine enteresan sonuçlar alındı. Ligin zirvesindeki takımların yaşadığı puan kayıpları 3 büyükler için bir umut oldu. Önce Bursa ve Antalya takımları 2 puan bırakırken, Fenerbahçe'nin galibiyeti Kanarya'ya 5 puan kazandırdı. Ardından Trabzon deplasmanına çıkacak olan Galatasaray, zirve yolunda hesaplarını güçlendirebilmek adına mutlak kazanmak zorundaydı aslında. Ancak Hagi'nin küçük düşüncesi Cimbom'a büyük bir yara aldırdı.

İlk maçına Fenerbahçe karşısında çıkan Hagi'nin teknik direktörlük becerilerini bu mücadelede görememiştik. Çünkü Saraçoğlu'ndan alınan 1 puan Hagi'nin değil, futbolcuların motivasyonundan kaynaklanıyordu. Ardından Antalya ile oynadı Galatasaray. Bu iki maçta da Hagi'nin kutlanması gereken tek yönü kadro yapısı olarak elindeki en iyi 11'i sahaya sürmesiydi. Antalya'ya karşı 2-0 önde iken 2-2 ile maç veren Hagi'ye "Bu bir iş kazası" dedi camiası.

Ve büyük umutlarla gelinen Trabzonspor mücadelesi başladı... Sahada son 2 maçtaki Galatasaray vardı yine. Hal böyle olunca 2 haftadır Galatasaray'ı izleyen kurt hoca Şenol Güneş, rakibini çok iyi analiz etmişti. Sürekli aynı taktikle mücadele eden takımların oyun felsefesi ezberleniyor. Hagi bunun farkına varmalıydı.

Galatasaray, Trabzon deplasmanında resmen 1 puana oynadı. Koskoca Galatasaray'ın üstelik zirveden bu kadar uzakken alacağı 1 puan neyine yetecekti peki? Kaldı ki Trabzon son haftalardaki en kötü oyununu oynadı Galatasaray'a karşı. Hagi bu durumu iyi değerlendirebilseydi Trabzon'dan galip gelmesi içten bile değildi.

Trabzonspor alışılmışın aksine kendi sahasında oynadığı bir maçta rakibin üzerine fazla adamla gitmekten çekindi. Ancak buna rağmen Hagi'nin öğrencileri savunmada oldukça kalabalık bir görüntü çizmeyi tercih etti. Aslına bakarsanız bir Trabzon-Galatasaray maçına yakışan bir mücadele yoktu bu kez sahada. 105'lik Fatma Nine'nin sıkıldığını gördük çoğu zaman tribünde. Hele müsabakayı bizim gibi evde izleyenler ara sıra uyukladı bile.

Tam maç 1-1 bitecek denirken Trabzon'un golü geldi. Bu dakikadan sonra Aslan uyandı. Hagi de uyandı ama artık çok geçti. Şenol Güneş'in 1-0'dan sonra Yattara tercihi çok akıllıcaydı. Galatasaray golü yedikten sonra cılız ataklarla gol bulma yoluna gitti. Ancak Aslan eski Aslan değildi. Bir türlü de olamıyor. Galatasaray'ın bu kötü görüntüsünde mutlaka Arda ve Baros gibi önemli isimlerin yokluğunun etkisi vardır. Ama bilinen kesin bir şey var ki o da Galatasaray'ın zirveden oldukça uzaklaştığı. Ligde ilk yarının bitimine kadar toparlanamaz ve bu tarz puan kayıplarını devam ettirirse, tarihinin en kötü sezonunu bu yıl yaşayabilir Cimbomlular...

Trabzonspor'a gelince... Şenol Güneş ile yeniden doğan uşaklar gerçekten emin adımlarla ilerliyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ilerleyen haftalarda düşüş yaşamazlarsa bu iyi kadrolarıyla çok özlenen şampiyonluğu yakalayabilirler. Açıkçası Trabzon'un şampiyonluk ipini göğüslemesi de benim gibi çoğu sporseveri oldukça mutlu eder...

 
Toplam blog
: 7
: 643
Kayıt tarihi
: 22.10.10
 
 

Sakarya Üniversitesi Dış Ticaret 2. Sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda 4 senedir Sakarya'da yayın yapa..