Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '19

 
Kategori
Müzik
 

Betül Demir ve Devlerin Aşkı

   Yakın bir zamanda çıkan ve Aşkın Tuna'nın yazdığı şarkıların seslendirildiği  "Aşkın'ın Şarkıları" albümünde Betül Demir, 1992 yılında Seden Koçer'in yani bilinen adıyla Seden Gürel'in seslendirdiği "Devlerin Aşkı" şarkısıyla yer aldı. 

   Albümde Betül Demir, Tuğçe Kandemir, Resul Dindar, İrem Derici, Kolpa, Zakkum, Ayta Sözeri, Eli Türkoğlu, Fatih Ürek, Seda Sayan, Oğuzhan Uğur, Ömür Gedik, Elif Kaya ve son olarak da Anıl Durmuş Aşkın Tuna'nın diğer şarkılarını seslendirdiler.

   Albümdeki dinlenme sayısında Tuğçe Kandemir birinciliği korurken Betül Demir, "Aşkın'ın Şarkıları" albümünde en çok dinlenen ikinci şarkı oluyor. DMC etiketiyle yayınlanan şarkı YouTube platformunda "Netd Müzik" tarafından paylaşıldıktan sonra kısa sürede 1 milyon dinleyiciye ulaşmıştı. İzlenmesi her geçen gün artan klibin yönetmeni Murad Küçük'ün ne kadar başarılı bir iş çıkardığını da göz ardı etmemek lazım.

   Sözleri Aşkın Tuna'ya, bestesi Halil Karaduman'a, düzenlemesi ise Emirhan Cengiz'e ait olan bu müthiş parça Betül Demir'in güçlü yorumuyla birleşince ortaya müthiş bir cover çıkmış. 

   Yakın bir dönemde de Sevda Özkaran'ın seslendirdiği bu şarkı Betül Demir'in güçlü ve inanılmaz sesiyle birleşince Sevda Özkaran'ın yorumundan bir kaç adım öne geçtiğini düşünüyorum. Ayrıca Betül Demir'in şarkının orijinaline kıyasla kendine özgü yaptığı yorum, nağmeler ve şarkının sonunda duyulan nefes sesi şarkının kalitesini çok daha üst seviyelere çıkarıyor.

   Klipte yalnızca Betül Demir'in olması, gereksiz ayrıntılar yerine Betül'e ve şarkıya odaklanabilmemizi sağlıyor. Tamamen başarılı bir ekiple hazırlandığını düşündüğüm bu şarkıyı siz de dinlemek için YouTube platformunda bulunan "netd Müzik"ten dinleyebilirsiniz. Sevgili Betül Demir, senin sayende dev gibi bir yaz geçireceğiz. 

   Ayrıca Betül Demir'e bu coverında başta Seden Gürel (Koçer) olmak üzere bir çok sanatçının destek olduğunu hatırlatmadan geçmeyelim.

   Betül Demir'in en çok dinlenen şarkıları:
    Devlerin Aşkı
    Anlat Anlat
    Sana N'olmuş
    Karabatak
    Meşgul
    Aslan Payı
    Helalleşemedik
    Başka Bir Şey

YUNUS EMRE ERSOY

İLETİŞİM: instagram.com/englishyunusemreersoy

                 facebook.com/englishyunusemreersoy

                 twitter.com/yeersoyofficial

 

 
Toplam blog
: 6
: 201
Kayıt tarihi
: 23.06.19
 
 

Hayatı ve tiyatroyu seven bir insanım. Müzik dinlemeyi seviyorum. Aysel Gürel'in kalemine aşığım. Y..