Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '18

 
Kategori
Kitap
 

Beyaz Diş / Kitap İncelemesi

Beyaz Diş / Kitap İncelemesi
 

İlk başta yazarımızdan bahsedelim. Jack london San Fransisco'da doğdu, 40 yaşındayken böbrek yetmezliğinden hayatını kaybetti. Çocukluğu yoksulluk içinde geçti. 14 yaşında okulunu bırakarak hayata atılda. Türlü işlere girip çıktı, Amerika içinde ve dışında uzun, maceralı yolculuklar yaptı, hapis yattı. Giderek militan bir sosyalist oldu. İlk kitabı "Kurt Dölü " 1900 yılında yayımlandı. Eserlerinde yaşam kavgasını romantik bir bakışla anlatır. Çoğu eserinde ise sert bir kapitalizm eleştirisi göze çarpar. Kitapları yabancı dillere en çok çevrilmiş ABD'li yazarlardandır,

Jack London, sadece insanların değil, hayvanların da hayat kavgasını çok iyi anlatan yazarlar arasında ilk sıralardadır.

Kızılderili bir kurt kırması olan Beyaz Diş, kendi vahşi dünyasını bırakıp insanların acımasız dünyasına karışır. İnsanın acımasız ve vahşi yanıyla tanışan Beyaz Diş, vahşete vahşetle karşılık verir. Daha sonra yine insanlardan sevgi ve şefkat gördüğünde bu kez buna karşılık olarak sevgi vermesi gerektiğini öğrenir. 

Doğa ile insan arasındaki savaşın ve ilişkinin en iyi betimlendiği, hayvanların vahşi doğada hayatta kalma içgüdüsünün anlatıldığı Beyaz Diş, Jack London'un en çok bilinen ve okunan kitabıdır.

 
Toplam blog
: 48
: 523
Kayıt tarihi
: 26.05.16
 
 

1993 yılında Sinop ili Durağan ilçesinde doğdum. 1997 yılında ailemle birlikte İstanbul'a geldim...