Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '07

 
Kategori
Kitap
 

Beyazlaşan saçlarınızın siyahlaşması için''Tibet'in Gençlik Pınarı''

Beyazlaşan saçlarınızın siyahlaşması için''Tibet'in Gençlik Pınarı''
 

Belli bir yaş döngüsünü aştıktan sonra ister kadın olsun, ister erkek o noktadan sonra ileri ileri gitmeyi değil, geri geri gitmeyi genç kalmayı, genç görünmeyi yürekten ister. Kim istemez ki tekrar gençlik pınarının iksirli suyundan içip, o günlerdeki gibi görünüme sahip olmayı... Sanırım buna hayır diyecek kimse çıkmayacaktır.

Şimdi size böyle bir pınardan bahsedeceğim.

Evet böyle bir gençlik pınarı keşfedilmiş. Keşfedilmesi çok uzun zaman almış ama, keşfedildikten sonra da günümüzde sağlık adına, moda olarak ünlülerin vazgeçemediği bir tarz olmuş.

‘’TİBET’İN GENÇLİK PINARI’’

1930 yıllarda Peter Kelder tarafından yazılıp çeşitli ülkelerde yayınlanarak en çok satan kitaplar arasına girmiş.Türkiye’ ye 2002 yılında gelmiş. Himalayalar’da yaşayan Tibet’li rahiplerin gençlik sırları anlatılmakta bu kitapta.

Türkiye’ye ye geldikten kısa bir süre sonra uzmanlar ve birçok ünlüler tarafından keşfedilerek uygulaması yapılmış. Ve düzenli yapıldığı takdirde faydasını gördüklerini anlatıyorlar. Uzun yaşamak, stresi azalmak, vücuttaki enerji akışını sağlamak, vücudumuzda ki 7 ana çakralarımızı açmak, hatta ve hatta beyazlaşan saçların yerine siyahlarının gelmesine bile etkili oluyormuş.

Tibet’li rahiplerin gençlik sırlarını keşfetmeye giden 70 yaşında ki, bembeyaz saçlı Albay Bradford’un görüntüsünün, 40 yaşlarında ve simsiyah saçı olarak geri döndüğü görülmüş.

Tüm bu okuduklarım benimde ilgimi fazlasıyla çekti..Henüz saçlarımda çok beyazlar yok ama, artık yaş itibariyle yolun yarısında olduğumuzu düşünerek bu gençlik pınarını bende uygulamaya başladım .

TİBET EGZERSİZİ ŞÖYLE:

Her gün düzenli yapılmak kaydıyla ‘’ 5 Ayin’’ adı verilen egzersizler şöyle.

İlk hafta hareketler 3 er tekrar

İkinci hafta 5 er tekrar

Üçüncü hafta 7 şer tekrar ederek 21. tekrara ulaşıyorsunuz, 21. tekrardan sonra her gün düzenli olarak yapıyorsunuz.

    1.AYİN : Kollarınızı iki yana açarak, avuç içleriniz aşağı bakacak şekilde saat yönünde dönün.Dönerken nefes alıp verin. 2.AYİN: Sırtüstü yatarak ellerinizi bedeninizin yanına koyun.Başınızı göğsünüze doğru götürürken nefes alın.Aynı anda iki bacağınızı da dizlerinizden kırmadan havaya kaldırın.Başınızı ve bacaklarınızı yere indirirken nefes verin. 3.AYİN: Bedeninizi dik tutarak diz çökün ve ayak parmaklarınızı içe doğru kıvrık tutun.Ellerinizle kalçanızı tutun ve soluk alın.Başınızı hafifçe öne doğru eğip, çenenizi göğsünüze bastırırken nefes verin.Sonra başınızı arkaya doğru eğin ve nefes alın.Hemen ardından omurganızı yay gibi gererek aşağı doğru gidebileceğiniz yere kadar gidin ve nefes verin. 4.AYİN: Bacaklarınızı ileriye doğru uzatarak yere oturun.Soluğunuzu verirken çenenizi göğsünüze doğru indirin.Tekrar soluk alın ve başınızı mümkün olduğu kadar arkaya doğru eğin.Ardından dizinizi kırın ve gövdenizi yara paralel olacak şekilde köprü gibi havaya kaldırın.Adalelerinizi kasın ve soluğunuzu bırakın. 5.AYİN: Yere yüzüstü uzanın.Avuçlarınızı yere koyun.Başınızı mümkün olduğu kadar geriye atın.soluk alın.Ve sonra kalçanızı yukarı kaldırarak bedeninizle ters bir V oluşturun, çenenizi göğsünüze yaklaştırın, nefes verin.

Kaynak: Günaydın ve Tibet’in Gençlik Pınarı

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..